Temat: wl-500gp nie odpowiada
Witam,
Dzis po radosnej zabawie vlan'ami moj asus wl-500gp v1 przetal odpowiadac. nie reaguje na pingi, nie mozna sie dostac przez interfejs www. Moglby ktos cos doradzic?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → wl-500gp nie odpowiada
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Dzis po radosnej zabawie vlan'ami moj asus wl-500gp v1 przetal odpowiadac. nie reaguje na pingi, nie mozna sie dostac przez interfejs www. Moglby ktos cos doradzic?
Zwykłe failsafe i napraw sobie vlany.
http://openwrt.livenet.pl/doku.php/open … y:failsafe
Niestety nie udaje mi sie uruchomic go w failsafe mode.
Moze opisze dokladnie co i jak robie:
1. wylaczam zasilanie routera
2. przypisuje do karty sieciowej adres 192.168.1.3 i maske 255.255.255.0
3. wklepuje nc -l -p 4919 -u w terminalu
4. wpinam kabel zasilania do routera
5. po kilku chwilach sniffer wykrywa "Press reset now, to enter Failsafe", wciskam restore
6. i tu pojawia sie problem. wklepuje telnet 192.168.1.1 i dalej nic. ciagle "Trying 192.168.1.1..."
prbowalem tej metody parenascie razy, i nic. Martwi mnie to ze w tym tutorialu napisali "podłączyć zasilanie do rutera i oczekiwać na zgaśnięcie diody POWER". U mnie ona nie gasnie nawet na chwilke, od momentu podlaczenia zasilacza swieci sie bez przerwy.
Cezary prosze wymysl cos
Skoro dostajesz ten komunikat do openwrt jest bootuje. Pobaw się z przyciskami, któryś powinien zadziałać.
Ew połączenie po rs - system działa, wiec to chwila żeby go odzyskać.
A czy wykonanie twardego resetu nie pomoglo by? bo niestety kabla rs232 nie posiadam
Nie ma czegoś takiego. Możesz oczywiście wgrać od nowa, jak diagmode go postawisz.
W diag mode owszem wchodzi ale nie chce przyjac obrazu. Wyswietla timeout.
A czy kupno lub wykonanie kabla rs jest kosztowne i trudne? moglbys podzielic sie jakimis informacjmi? bo opis na wiki openwrt jest dla mnie malo zrozumialy i wlasciwie nic nie mowia o samym kablu
Skoro wchodzi w diagmode to musi się dać ![]()
Idź na allegro, znajdź kabel USB do nokii 6210/6310.
Z jednej strony będziesz miał USB z drugiej rs pracujący na napięciu 3v3. Wiec nic nie musisz już kombinować, obcinasz wtyczkę, kable podłącz do rutera (tx, rx, gnd) i ma działać. Przestestowane ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → wl-500gp nie odpowiada
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc