Temat: FlexGet plugin dla pyLoad, jak to ruszyć ?

Witam !

Czy ktoś może przypadkiem wie jak ożenić FlexGet z pyLoad ? Na stronie FlexGet jest napisane

pyLoad = directly supported via built in plugin

Myślałem że to oznacza że po instalacji FlexGet'a pojawi mi się w GUI pyLoad'a jakaś zakładka odnośnie tego pluginu.

Niestety po instalacji nic takiego w GUI się nie pojawiło. Ktoś wie jak to ruszyć ?

Sprzęt: Seagate GoFlex Home
Info: 128MB RAM / 1,2GHz CPU /  USB / sATA / RJ45
Osprzęt: 500GB SATA / LCD DPF 2,4" / USB rt2800

2

Odp: FlexGet plugin dla pyLoad, jak to ruszyć ?

Konfigurujesz flexget które rss ma przeglądać. pyload ma działać. jak flexget wykryje coś nowego na rss to wyśle to do pyload żeby pobrał.

Modem: Huawei HG8245Q2  (Servire.net)
Router: Xiaomi AX3000T,          Soft: OpenWrt 24.10-SNAPSHOT r29077-f415748

3

Też tak myślałem, jednakże spodziewałem się przyjaznego GUI do konfiguracji, lub chociaż, jak zbudować config do tego. Bo nie za bardzo wiem jak ma działać te sprawdzanie po RSS. W internecie jak już są przykłady dla torrenów i dla jakiś dziwnych stron, a pod linki z Rapidshare i pod stronę z której korzystam nic takiego nie widzę.

4

Generalnie to Flexget lepiej współpracuje z torrentami, jednak można, używając pluginu html( http://flexget.com/wiki/Plugins/html ) parsować strony, przykładowo rlslog.com aby wyciągać linki do rapidów. Póżniej poprzez plugin pyload przekazywać je do Pyloada.

Tutaj jest sposób konfiguracji Flexgeta do współpracy z Pyloadem http://flexget.com/wiki/Plugins/pyload

5 (edytowany przez Tekkenmoor 2012-03-02 20:22:21)

Mam pytanie, czy jak napisze sobie własny skrypt (np. w php) który sprasuje mi zawartość RSS'a strony. To czy można jakoś napisać plugin do pyLoad, aby dodawał linki wygenerowane przez ten skrypt ?

@Up:
Napisałem już skrypt w php, który generuje interesujące mnie linki. Teraz jak sprawić by pyLoad dodał do kolejki wygenerowane linki ?

6 (edytowany przez Tekkenmoor 2012-03-03 16:53:02)

Dobra można zamykać, wyj****em tego FlexGet'a, napisałem skrypt w php, który prasuje zawartość kanału RSS strony z której pobieram pliki. Skrypt generuje interesujące mnie linki spośród wszystkich dostępnych plików i hostingów. Dodałem do CRON'a aby co 4h wywoływał mój skrypt i pobierał rezultat do pliku. Plik ten z kolei jest wykorzystywany przez plugin "HotFolder" (standardowo dostępny w pyLoad). Teraz wszystko działa smile

P.S.
Jak ktoś będzie kombinować coś takiego, to należny pamiętać aby ustawić w pyLoad'zie pomijanie istniejących plików oraz aby nie tworzył osobnych katalogów dla każdej sesji pobierania.