Temat: brak wi-fi Wireless Bridge/Repeater

mam "maly" problem a wiec: probuje polaczc w trybie Klient - Bridge tl-wr1043nd  i liveboxa i niby dziala bo net po lanie jest ale wi-fi nie dziala  (szyfrowanie WEP) gdy robie to samo tym routerem  z gargoyle 1.5.3 (30012), by obsy na sieci z szyfrowaniem  wpa2 i TD-w8901g wszystko smiga
czy ma ktos jakies pomysly jak to zrobic aby net po wifi dzialal po polaczeniu  tl-wr1043nd z 1.5.3 (30012), by obsy z liveboxem??

w liveboxie wylaczylem firewalla i jest filtrowanie mac (dodalem tplinka)

2

Odp: brak wi-fi Wireless Bridge/Repeater

Tzn nie działa Ci w wep a działa w wpa2,  tak?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

no tak

tplink+livebox(WEP)=brak poprawnie dzialajacego wifi tzn widac siec ale nie ma neta po wifi
tplink+TD-w8901g(WPA2)=wszystko smiga ladnie

tplink tl-wr1043nd gargoyle 1.5.3 (30012)
livebox orginal firmware
TD-w8901g orginal firmware

4

i... jakies pomysly jak ten blad usunac??

5

czy ktos wie dlaczgo ten roter nie radzi se z kodowaniem WEP 26znakow??
wersja routera 1.8

6

Ja nie. Nie używam w sumie nigdzie wep'a

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

7 (edytowany przez sloniupl 2012-02-24 21:32:20)

jeśli chodzi o liveboxy to jest ogólnie tragedia, ja bym ci polecił kupić na alledrogo jakiegoś ap za 20 - 30 zł  (np airlive jakiś), w liveboxie wyłączyć wifi, podpiąć taniego AP kabelkiem do liveboxa i postawić go obok a między AP a tl-wr1043nd skonfigurować WDS. będzie działać napewno. Wiem z autopsji że livebox lubi robić problemy tam gdzie ich nie ma smile

Ewentualnie spróbuj zmienić klucz dostępu do wifi i szyfrowanie na liveboxie, wiem ze się da smile

OpenWRT na TP-LINK Archer C7 v2, Korbox Gigabitus (Zbtlink ZBT-WE1326), Xiaomi AIoT Router AC2350 | http://blog.sloniupl.eu/