1

Temat: Wifi nie działa "The libiwinfo package is not installed."

Witam,
Dzisiaj zaaktualizowałem obraz do nowszej wersji i przestało działać wifi.
Posiadam panel lucii w nim pisze:

Package libiwinfo required!

The libiwinfo package is not installed. You must install this component for working wireless configuration!

Oczywiście to by było głupie pisanie tego posta bo wiem, że trzeba ten pakiet zainstalować. Ale żeby było śmieszniej to mam go już zainstalowanego i z jakiś powodów nie wiem jakich wywala ten błąd.
Pakiet jaki posiadam to libiwinfo - 18.
Próbowałem usuwać zawartość poprzez filesafe lecz to nic nie pomaga. Myślę, że to jest jakiś błąd w obrazie?
Z góry dziękuję za pomoc.

2

Odp: Wifi nie działa "The libiwinfo package is not installed."

Chyba nie moim, ja nie produkuje obrazów z luci.

PS. Być moze zainstalowałeś iwinfo/libiwinfo ode mnie, które jest o wiele _nowszą_ wersją i być może luci nie jest jeszcze do niego dostosowane (lub potrzebujesz nowsze luci po prostu)

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Tak problem leży w panelu luci bo na bug liście był dodawany ten problem. Więc przypuszczam, że coś tam namotali z tą Luci.
W takim razie będę musiał na chwilę przejść na gargoyle. (Chyba, że jest jakiś magiczny sposób by wgrać o wydanie starszą wersję Luci?).

4

Jak znajdziesz to po prostu upgrade pakietu możesz zrobić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Jednak to nie jest to. Bo po wgraniu wersji luci z RC5 jest to samo, więc najprawdopodobniej twój trop się sprawdza.
Jednak masz rację. Wersja która jest w twoim repo jest zbyt nowa big_smile Jak dla luci i dla tego nie rozpoznaje jej. Pomaga usunięcie wpisu twojego repo na czas instalacji Luci.
Dziękuję za szybką pomoc. wink

6

też tak miałem zrób to pod ssh
wg. tego poradnika http://eko.one.pl/?p=openwrt-backfire