1

Temat: Padł WNDR3700v2

Witam

Panowie zwracam się z prośbą. Zachciało mi się z rana zaktualizować Gargoyle do najnowszej wersji. Wszystko wgrało się poprawnie ale po resecie zapala się tylko power za chwilę mrugną lany i nic. Jeśli podłączymy jakiś kabelek pod lana to świeci eis ciągłym światłem. Wciśniecie resetu nic nie daje. Czy jest jeszcze jakaś szansa???

Pozdrawiam i bedę wdzięczny za pomoc
CPS

2

Odp: Padł WNDR3700v2

Wciśnij reset,trzymaj i włącz zasilanie. po kilku minutach zacznie migać led, wgraj wtedy obraz przez tftp na adres 192.168.1.1

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Wciśnij reset,trzymaj i włącz zasilanie. po kilku minutach zacznie migać led, wgraj wtedy obraz przez tftp na adres 192.168.1.1

OK zaraz będę próbował. Domyślam się że mam wgrać teraz wersje factory tylko gołą czy z NA??

4

Przez tftp tylko img wchodzi.

5

Cezary napisał/a:

Przez tftp tylko img wchodzi.

Ale są dwa jeden z końcówką NA a drugi  bez

6

To zależy z którego regionu świata masz sprzęt. NA pewnie wejdzie (jak flashowałeś z oryginalnego też jeden z nich musiałeś wybrać).

7

Cezary napisał/a:

To zależy z którego regionu świata masz sprzęt. NA pewnie wejdzie (jak flashowałeś z oryginalnego też jeden z nich musiałeś wybrać).

Chyba cos jest nie tak z tym obrazem dla 3700v2 bo po postawieniu na oryginalnym i załadowaniu obrazu znowu padł. Jak możesz to zerknij?

8

Ściągnij jeszcze raz obraz, ponownie je umieściłem ok 13.

9 (edytowany przez CPS 2011-11-05 15:31:52)

Cezary napisał/a:

Ściągnij jeszcze raz obraz, ponownie je umieściłem ok 13.

Działa dzięki smile

Mam jeszcze jedno pytanie. Mam na tym routerze postawiony serwer www i czy jeśli robię upgrade do wyższej wersji to muszę ten serwer konfigurować od początku czy ustawienia zostają.

10

Żadne ustawienia nie zostają.