Temat: Pytanie z serii inne :) chatgpt etc

Jak mocno wpływa wejście gpt na rynek w porównaniu do ilości postów na forum i pytań związanych z konfigurację urządzeń?

Jestem ciekaw.

Bo płatny chat na prawdę jest dobry w niektóre klocki.

Często musiałem tworzyć np klientów na vpn dla Openvpn cxy Wireguard, a GPT większość bardzo zautomatyzowal  smile trochę jawet rozleniwił  smile

Teraz pracuje nad tym aby zamiast używać płatnego API wykonać opcje tworzenia zapyran  (sam będzie się pytał samego siebie co w swiecie)  po czym będzie generował artykuły i wrzucał jest jako gotowe na stronę.

Bez płacenia za dodatkowe API.

2

Odp: Pytanie z serii inne :) chatgpt etc

Trudno powiedzieć. chatgpt bardzo często pisze bzdury i się myli (jak na tym memie:"- czy ten grzyb jest jadalny? - Tak, śmiało - potem w szpitalu: - faktycznie, ten grzyb nie jest jadalny i nie powinieneś do spożywać, czy chcesz wiedzieć więcej o trujących grzybach?"). Ale często da się go wykorzystać jak wyszukiwarkę żeby dowiedzieć się czy coś się da zrobić i w jaki sposób można oto zrobić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Ruch na stronach/forach spada też przez to, że wyszukiwarki na samej górze dają odpowiedź AI na zadane pytanie, bazując na treści z np. forów. Perplexity w tym robi też niesamowitą robotę.

4 (edytowany przez kipronar 2025-10-03 14:35:58)

andrewxxx napisał/a:

(sam będzie się pytał samego siebie co w świecie)  po czym będzie generował artykuły i wrzucał jest jako gotowe na stronę.

A potem każdym ze stu tysięcy oczu  po tysiąckroć będzie  czytał te "artykuły ze świata"  i wszyscy będą szczęśliwi. Z którego świata artykuły być mają?

@andrewxxx - to nic osobistego

5 (edytowany przez RafalB 2025-10-07 19:54:02)

Namiętnie korzystam z perplexity do analizy logów i błedów z kompilacji, instalacji różnych rzeczy. Pokusiłem też się o poprawienie patcha żeby był zgodny z wyższa wersją kernela. Musiałem podać mu pliki i wskazać co mnie interesuje, kompilacja przeszła, urządzenie zadziałało wink Składnie i dokumentacje potrafi ogarnąć całkiem fajnie, szybko też szuka więc ułatwia życie ale nie jest idealnie, halucynacje i zapętlenia są dość częste.