Temat: AX3000T WED
Witam dziś założyli mi światłowód od inea 1000/1000, ont plus mój router, mam najnowsze openwrt od cezarego na nim hdoffload włączony net smiga 600/900 jak włączyć WED na tym roterze krok po kroku ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → AX3000T WED
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam dziś założyli mi światłowód od inea 1000/1000, ont plus mój router, mam najnowsze openwrt od cezarego na nim hdoffload włączony net smiga 600/900 jak włączyć WED na tym roterze krok po kroku ?
WED jest dla wifi. Ty mierzysz po kablu czy po wifi?
po wifi laptop nie ma rj45
WiFi zależy od wielu czynników. Równie dobrze możesz mieć 60Mbps i też to będzie właściwy wynik.
WED uruchamia się tak: https://openwrt.org/playground/richb/rt … ss_clients
ok dzięki zaraz jeszcze znajomy z laptopem wpadnie co ma rj45 bez hdoffload bylo 450 po włączeniu jest 600 może wed cos jeszcze da
Włącz HW offload, włącz WED, wyłącz Packet Steering (w LuCI Sieć - Interfejsy - Globalne opcje sieciowe).
juz mam 700 bez WED bo nie mam jak teraz włączyć ale zamówiłem przejściówkę na usb z rj45
nadal trochę słabo...
jaką masz kartę wifi w tym laptopie?
to nowy laptop RZ616 Wi-Fi 6E 160MHz zestawia się na 2402mb/s
dobra mam dostęp do rotera w puffy ktoś podpowie co tak wpisać żeby to WED włączyć nigdy się konsola nie bawiem
Wpisz to:
echo "options mt7915e wed_enable=Y" >> /etc/modules.conf
rebootTylko jeden raz!
dzięki
Ale jak kolega ma najnowsze Openerze od Cezarego , to tam WED jest od razu włączony przecież…
Tak mam najnowsze
Do tego co masz mozesz zainstalowac pakiet 'bridger' ktory robi offload lokalnego ruchu LAN-WLAN.
przez przejściówkę usb rj45 940 na 940 wifi okolice 700-800 na 900
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → AX3000T WED
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc