Temat: Redmi AX6000 i xiaomi ax3000t kilka pytan

Cześć. Jakiś rok temu za namowa mojego kolegi nabyłem routery jak w tytule. routery działają na oryginalnym oprogramowaniu w mesh i w sumie jest ok ale podobno można zrobić to lepiej.
1 wgrywać wersje snapshot czy 24,10,1 lub może 24,10,0?
2 jakie moce radia i kraj ustawić w tych routerach aby to fajnie działało (mieszkam na wsi wiec sąsiada wifi nie przeszkadza mi)
3 wireguard ile można wycisnąć na redmi ax6000?
4 mesh to dobry pomysł na openwrt i będzie to dobrze działało? gdzies cos widziałem o jakims B.A.T.M.A.N. ogarne to?

2

Odp: Redmi AX6000 i xiaomi ax3000t kilka pytan

1. 24.10.1. Zawsze wgrywasz najnowszą, po co miał byś wgrywać starszą wersję?
2. Standardowo i tak jesteś ograniczony tym co dane radio potrafi. Nie ustawiaj kraju to będziesz miał tyle ile radio potrafi.
3. tego nie sprawdzałem
4. jeżeli faktycznie nie masz innych sieci to może być i dobry, tylko oczywiście nie na jeden czy dwa routery. Bez sensu jest robić mesha jak się ma dwie sztuki.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: Redmi AX6000 i xiaomi ax3000t kilka pytan

Dzięki za odpowiedz. Jeszcze jednego ax3000t musze kupić lub cos podobnego tylko jeszcze 1 z 2 musze spiąć kablem bo obcina po wifi do 300Mbps nawet niecałych i pewno na tym 3 miał bym już całkiem kiepskie wyniki. flint 2 chyba ma taki sam procesor co ten ax6000 to może wyniki wireguard będą podobne i takie tez by mnie interesowały choć nie wiem czy tylko procesor ma na to wpływ.