Temat: Jak zrobić globalne opóźnienie systemu
Mam taki problem ze router nie dogaduje się z ONT przy zimnym starcie (gdy razem są podłączane do prądu i startują równocześnie) cos jest nie tak z dogadaniem się PHY sterownika na zimnym starcie i tylko w tej sytuacji rosną mi dropy jak po tym równoczesnym uruchomieniu z prądu zrobię reboot rutera nie mam żadnych dropów stabilnie jak skała. Mam tez inne usługi jak adguard gdzie też był problem z za szybkim startem i tu zrobiłem prosty hotplug na wykrycie czy jest internet przez lekki nslookup + wan up/dow a nie tylko przez sam wan up/dow i nawet po awarii internetu itp. resetuje mi ładnie adguarda testowałem w każdym scenariuszu bardziej niezawodny sposób niż oryginalny triggers wykrywanie stanu wan i nie tylko na początku startu systemu. Ale chce dokładać też inne pakiety i pewnie temat z za szybkim uruchamianiem będzie powracał jak teraz wyszło mi w teście to dogadanie się z ONT przy zimnym starcie. Dlatego doszedłem do pomysłu zrobienia reboota ale jak bym tego nie robił to się zapętlało i nie uruchamiało tylko raz przy zimnym starcie. I tu mam inny pomysł opóźnienie startu całego systemu o te 60 sekund aby to zrobić myślałem o użyciu procd na wczesnym etapie START=01 lub nawet START=00 z funkcja sleep 60 czy tak osiągnął bym cel? i czy to dobry pomysł? A może jest inny lepszy sposób o którym nie wiem?