Temat: OpenWrt- LuCi Repeater Netgear EX3700 brak pamięci
Witam.
Miałem problem na fabrycznym oprogramowaniu w połączeniu się bezpośrednio z moim dostawcą po wifi, aby odbierać sygnał do mieszkania. Po wygraniu OpenWrt- LuCi wszystko chodzi aż miło, ale nawet sam dostawca zastrzega sobie możliwość przerw w internecie (restartów) aby jak twierdzi wszystko lepiej chodziło. Wszystko po podłączeniu chodzi super, ale w momencie kiedy jest jakaś przerwa sądzę, że po jego stronie, bo dzieje się tak np. raz na dwa dni, to wtedy połączenie z nim po wifi trwa nadal, ale nie ma internetu. Pomaga dopiero wejście w opcje radia rozłączenie z nim, ponowne podłączenie i wpisanie uwierzytelnienia poprzez przeglądarkę. Myślę, że problem leży właśnie w braku zapisania tego uwierzytelnienia na stałe, ponieważ w innych urządzeniach gdy łącze się bezpośrednio z dostawcą podaje je tylko raz i już więcej nigdy nawet po jakimkolwiek rozłączeniu nie podaje już loginu i hasła, a tutaj przy każdym rozłączeniu nawet z gniazdka repeater potrzebuje ode mnie tych danych.
Moje pytanie brzmi, czy repeater może mieć jakąś blokadę pamięci której nie ma np. urządzenie takie jak Access point? Bo z tego co widzę podłączenie z siecią pamięta, więc może to jakiś błąd konfiguracji openwrt?
Pozdrawiam.