Temat: Router AX3000T z AliExpress z zasilaczem polskim/eu zamiast przejściów
Czy jest szansa dostać na ali Xiaomi AX3000T z zasilaczem polskim/eu zamiast zagramanicznym + przejściówka? I to jeszcze w okolicy 100-120zł?
Komuś z Was się udało?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Router AX3000T z AliExpress z zasilaczem polskim/eu zamiast przejściów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy jest szansa dostać na ali Xiaomi AX3000T z zasilaczem polskim/eu zamiast zagramanicznym + przejściówka? I to jeszcze w okolicy 100-120zł?
Komuś z Was się udało?
Nie ma takich, bo to router na rynek chiński. Jakikolwiek zasilacz 12V/1,5A z przejściówką na 4,0mm x 1,7mm z 5,5mm x 2,1mm
Moze takie typowe zasilacze z polską wtyczką (bez przejściówki ) są w tych z Mediamarktu ? Tyle ,że tam to aktualnie 200PLN ( bez złotówki i grosika).
Tak, jak się kupi "z polskiej dystrybucji" to są normalne zasilacze ze zwykłą wtyczką.
Komuś z Was się udało?
Ja kupiłem w grudniu na Ali z monetami tańszą wersję z wtyczką amerykańską (taka sama jak chińska) za ok. 90 zł (płaciłem w USD, bo taniej) i do tego odpowiednią białą przejściówkę za ok. 80 gr, którą można skleić z tą US i całość wygląda prawie jak oryginalna EU.
Tylko ta przejściówka za wiele z bezpieczeństwem wspólnego nie ma... Zwłaszcza jak się wyciągnie zasilacz, a przejściówka zostanie w gniazdku...Dodatkowo ten plastik kruchy ...
Działać działa , ale to jest potencjalne ryzyko. W każdym razie rozumiem ,że ktoś może tych przejściówek nie chcieć.
Można też kupić przejściówkę z "cieńszego bolca" ( Jak tu w tym AX3000T czy we wszystkich D-Linkach) na standardowy gruby. (mam takich kilka) , wtedy używamy zwykłych standardowych zasilaczy.
Lub na maxa , wymienić gniazdo w samym AX3000T na standardowe i używać od razu standardowych zasilaczy ( też tak robiłem w kilku D-Linkach).
No i ktoś tu wcześniej poddał pomysł , kupić zasilacz z mniejszym bolcem ( np od D-Linka
)
Tylko ta przejściówka za wiele z bezpieczeństwem wspólnego nie ma... Zwłaszcza jak się wyciągnie zasilacz, a przejściówka zostanie w gniazdku...Dodatkowo ten plastik kruchy ...
Działać działa , ale to jest potencjalne ryzyko.
Zależy jaką przejściówkę się kupi.
Ja specjalnie szukałem białej o specyficznym kształcie z twardego błyszczącego plastiku, która faktycznie łatwo rozłącza się z wtyczką, ale wiedziałem, że będę ją na stałe przyklejał, aby całość wyglądała jak oryginał i tak praktycznie jest (rozmiary też są podobne).
Nic się nie rozłącza, jest bezpiecznie i trwale, a rozłączać jej nie mam zamiaru, bo do Chin/USA się nie wybieram.
Oczywiście możesz kupić w Polsce oryginalny zasilacz z polską końcówką, ale obawiam czy jej koszt nie przekroczy wartości routera.
PS: Te czarne dodawane na Ali do wersji EU (co podwyższa cenę o 2-4 USD) są kiepskiej jakości i nie chciałem mieć kolejnej takiej.
Od linksysa czy della pasuje z odpowiednią końcówką, mi się udało i biały zasilacz zdobylem.
Ja zamówiłem AX3000T z Amazon w wersji EU. Przyszedł kwiatek. Pudełko od EU, a w środku wszystko CN. Oczywiście inne numery seryjne. Jakiś element zamówieł pewnie sobie z Aliexpress RD03, wsadził do pudełka RD23 i zrobił zwrot, a amazon nie patrzy co w środku dokładnie i sobie wysłał do mnie..
Oczywiście jest to oszustwo (niedoszłego klienta), ale Amazon też jest winny, bo wysłał urządzenie ze zwrotów jako nowe (jeśli faktycznie kupiłeś nowe).
PS: A czemu kupiłeś z Amazonu?
Od linksysa czy della pasuje z odpowiednią końcówką, mi się udało i biały zasilacz zdobylem.
Ale teraz nie masz do Linksysa lub Della polskiej końcówki, to błędne koło.
ambrozy5 napisał/a:Od linksysa czy della pasuje z odpowiednią końcówką, mi się udało i biały zasilacz zdobylem.
Ale teraz nie masz do Linksysa lub Della polskiej końcówki, to błędne koło.
A co mnie to jak kupilem z neta?
Ładna przejściówka, która idealnie pasuje do chińskiej wtyczki, które można na stałe skleić i będzie "oryginał", kosztuje 0,5-2 zł.
Jeśli kupiłeś nowy zasilacz w tej cenie, to ok.
A jaki tam jest w xiaomi rozmiar wtyczki? 3.5x1.35mm? Na Ali za dolara albo dwa są adaptery z zarówno 5.5x2.5 oraz 5.5x2.1 na inne mniejsze wtyczki więc można sobie użyć dowolnego zasilacza 12V których pewnie każdy w domu ma kilka.
Zasilacz z wtykiem 4,0x1,7mm ,czyli przejściówka 5,5mm X 2,1mm DC żeński do 4,0mm X 1,7mm męski jest ok , ja mam takie:
https://pl.aliexpress.com/item/10050065 … pt=glo2pol
Pasują i do tych AX3000T i do D-Linków ( przynajmniej tych co mam).
jakson napisał/a:Czy jest szansa dostać na ali Xiaomi AX3000T z zasilaczem polskim/eu zamiast zagramanicznym + przejściówka? I to jeszcze w okolicy 100-120zł?
Komuś z Was się udało?Ja kupiłem w grudniu na Ali z monetami tańszą wersję z wtyczką amerykańską (taka sama jak chińska) za ok. 90 zł (płaciłem w USD, bo taniej) i do tego odpowiednią białą przejściówkę za ok. 80 gr, którą można skleić z tą US i całość wygląda prawie jak oryginalna EU.
dokładnie tak samo zrobiłem , z zasilaczem US i śmiga, nie wiem co za problem tu niektórzy widzą, mam pełno takich reduktorów US/EU jeszcze chyba z lat 90-tych i nic się nie sypie, działają do dzisiaj a kąpać się chyba nikt z tym routerem nie będzie...
Trzeba bardzo uważać. Ja kupiłem już 3ci Ax3000T na Ali (u tego samego sprzedawcy) i niestety najnowszy okazał się wersją RD03V2 z Qualcommem zamiast z Mediatekiem, nie wspierany przez Openwrt. Zwrot w trakcie.
Żadna nasza strata (może jedynie Xiaomi).
Teraz kupujemy Cudy.
Teraz kupujemy Cudy.
Które Cudy?
Np.: M3000
https://www.amazon.pl/Cudy-M3000-Intern … B0CJX7JCN7
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Router AX3000T z AliExpress z zasilaczem polskim/eu zamiast przejściów
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc