Temat: strumieniowanie video

Witam, mam takie pytanie czy możliwe jest strumieniowanie Video do innego linuxa w moim przypadku ma być to dbox2 z linuchem neutrino, czy są jakieś sprawdzone karty na usb które działają z openwrt?

pozdrawiam

2

Odp: strumieniowanie video

W sensie obrazu z kamery czy filmu z pliku?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

chciałbym strumieniować online z kamer w domu, założenie było trochę inne tzn, obraz z kamery na furtke mam podpięte do tv do wejście master (euro),  sygnałowe do przekaźnika a oplot spięte na stałe). teraz po dzwonku do furtki rtr dostaje sygnał na wejście gpio i zwiera przekaźnik  i sygnał dochodzi do tv, a że jest to wejście master to automatycznie przełącza sie kanał w tv na euro no i mamy wizje przez czas zdefiniowany w rtr widze kto dzwoni. łąpiecie?
problem w tym że nie mam zapisu z kamery, pomyślałem że są dwa rozwiązania, jedno takie żeby zostawić to tzw po analogu natomiast zapisywać na rtr+dysk, albo drugie rozwiązanie - strumieniować do dboxa a zapisywać na rtr.
no i właśnie zastanawiam sie nad 2 rozwiązaniem bo poza kamerą na furtce mam jeszcze 3 inne no i fajnie by było gdyby można było obejrzeć inne strumienie on line

4

No to np. ffmpeg, jak znajdziesz kartę na usb która zadziała. Będziesz mógł sobie obraz na www wystawić czy go oglądać online.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.