Temat: strumieniowanie video
Witam, mam takie pytanie czy możliwe jest strumieniowanie Video do innego linuxa w moim przypadku ma być to dbox2 z linuchem neutrino, czy są jakieś sprawdzone karty na usb które działają z openwrt?
pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → strumieniowanie video
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, mam takie pytanie czy możliwe jest strumieniowanie Video do innego linuxa w moim przypadku ma być to dbox2 z linuchem neutrino, czy są jakieś sprawdzone karty na usb które działają z openwrt?
pozdrawiam
W sensie obrazu z kamery czy filmu z pliku?
chciałbym strumieniować online z kamer w domu, założenie było trochę inne tzn, obraz z kamery na furtke mam podpięte do tv do wejście master (euro), sygnałowe do przekaźnika a oplot spięte na stałe). teraz po dzwonku do furtki rtr dostaje sygnał na wejście gpio i zwiera przekaźnik i sygnał dochodzi do tv, a że jest to wejście master to automatycznie przełącza sie kanał w tv na euro no i mamy wizje przez czas zdefiniowany w rtr widze kto dzwoni. łąpiecie?
problem w tym że nie mam zapisu z kamery, pomyślałem że są dwa rozwiązania, jedno takie żeby zostawić to tzw po analogu natomiast zapisywać na rtr+dysk, albo drugie rozwiązanie - strumieniować do dboxa a zapisywać na rtr.
no i właśnie zastanawiam sie nad 2 rozwiązaniem bo poza kamerą na furtce mam jeszcze 3 inne no i fajnie by było gdyby można było obejrzeć inne strumienie on line
No to np. ffmpeg, jak znajdziesz kartę na usb która zadziała. Będziesz mógł sobie obraz na www wystawić czy go oglądać online.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → strumieniowanie video
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc