Temat: Sagemcom F@st 5866T
Dzięki uprzejmości @matek451 z forum bez-kabli.pl trafił do mnie router Sagemcom F@st 5866T.
W środku zapowiadał się lepiej od AW1000 , procesor IPQ8074 , modem RG501Q-EU , cena poniżej 500pln....
Menu z informacjami z modemu ( przy nadajniku T-Mobile z N78):

Trudno powiedzieć co to jest , router podaje oparatora jako Vodafone, Nie wiadomo ile pasm LTE zagregował ( 4 ? ) ,jakie podstawowe ...
Router ma strasznie ubogi soft , więc o opcji bridgemode też możemy zapomnieć.
Prędkości osiągane z N78 nie są idealne ( ale podobne do tych co osiągał AW1000 na OpenWRT bez NSS - tak to widzę).
Gdzie w tym samym czasie S21 zliżał się z DL pod 950Mbps.... Jedynie UL , ma sporo większy ( S21 ledwo przekracza 100Mbps).
Więc go rozkręciłem , znalazłem konsolę , lecz niestety klops , uboot i fw zablokowane do odbierania czegokolwiek po serialu.
Dopiero podczas bootowania mogę zmienić szczegółowość logów ( stąd wiem ,że konsola jednak coś przyjmuje) .
Link do bootlogoa: https://www.mediafire.com/file/84f06u4e … g.txt/file
Próbowałem dwa adaptery na FT232 i jeden z CH340 , zawsze tak samo , uboot nie reaguje na esc ( na cokolwiek) , a konsola dopiero zaczyna odpowiadać po jakimś czasie ( widzę ,że znaczki w końcu można wpisywać) , ale i tak nie reaguje znakiem zachęty na ENTER....
Próbowałem też przyciskami ( ma dwa : reset i WPS) , też nic z tego.
Może macie jakieś pomysły ?