Temat: 3ginfo - błąd w najnowszej wersji + pytanie
Aktualizacja 3ginfo do najnowszej wersji z 03.2024 na OW 22.03.6 przestaje zwracać jakiekolwiek dane w interfejsie na porcie 81 pomimo tego, że wcześniejsza wersja na tym samym modemie działa i wyświetla sporo informacji. Konsola przeglądarki zwraca błędy związane z json i plikiem js, który prawdopodobnie odpowiada za wpychanie danych na strone. Jednocześnie samo 3ginfo z poziomu konsoli jak i 3ginfo-luci działa poprawnie - interfejs na 81 już nie.
Zakładając, że korzystam z kilku modemów - jak za pomocą polecenia 3ginfo odwołać się do konkretnego modemu lub najlepiej uzyskać zrzut wszystkich danych (z wszytskich podłączonych modemów) w formie json lub choćby odpowiedź z samej konsoli? Nawet jeśli utworze kolejne sekcje w konfigu to zapytanie 3ginfo json zwraca odpowiedź tylko dla domyślnego modemu.
Chciałbym zrobić sobie skrypt, który na jednej stronie pokazałby mi dane z wszytskich modemów... W zasadzie skrypt już mam gotowy w pythonie i pobieram sobie wszystko w formie tabeli. Wykorzystuje do tego dane z ModemManager ale przy dwóch modemach dość mocno drenuje to procesor (w okolicach 20%) a modemów docelowo miałbym więcej, dlatego chciałem zobaczyć jakby to wyglądało w przypadku 3ginfo - pod warunkiem właśnie, że da się uzyskiwać dane poszczególnych z modemów lub wszystkiego co jest podłączone.