Temat: [+]Nftables i Prosody?
Cześć
Maszynka Netgear R6260 dotarła i działa dosyć grzecznie.
Przyszedł czas, aby reaktywować domowy serwerek jabbera.
Do tej pory używałem iptables i do jabbera miałem takie reguły:
IPv4:
iptables -A INPUT ! -i lo -p tcp -m multiport --dports 5269 -m connlimit --connlimit-upto 10 --connlimit-mask 0 --connlimit-saddr -m hashlimit --hashlimit-upto 10/min --hashlimit-burst 5 --hashlimit-mode srcip --hashlimit-name xmpp -j ACCEPT
iptables -A INPUT ! -i lo -p tcp -m multiport --dports 5222 -m connlimit --connlimit-upto 10 --connlimit-mask 0 --connlimit-saddr -m hashlimit --hashlimit-upto 10/min --hashlimit-burst 5 --hashlimit-mode srcip --hashlimit-name xmppclient -j ACCEPTIpv6:
ip6tables -A INPUT ! -i lo -p tcp -m multiport --dports 5269 -m connlimit --connlimit-upto 10 --connlimit-mask 0 --connlimit-saddr -m hashlimit --hashlimit-upto 10/min --hashlimit-burst 5 --hashlimit-mode srcip --hashlimit-name xmpp6 -j ACCEPT
ip6tables -A INPUT ! -i lo -p tcp -m multiport --dports 5222 -m connlimit --connlimit-upto 10 --connlimit-mask 0 --connlimit-saddr -m hashlimit --hashlimit-upto 10/min --hashlimit-burst 5 --hashlimit-mode srcip --hashlimit-name xmppclient6 -j ACCEPTPróbowałem już kilka razy przepisać te reguły na nftables, ale bez sukcesu.
Jakieś sugestie?