1

Temat: Port 8080 is used by other programs Start-up failed ubiquiti ac ap lr

Witam Wszystkich. Nie mogę zalogować się do panelu Ubiquiti ponieważ wyskakuje taki błąd:

Port 8080 is used by other programs Start-up failed.

Wcześniej nie miałem takiego problemu. Mogę jeszcze napisać, że resetowałem Windows 10 x64 Pro do stanu początkowego z zachowaniem plików. Od tego czasu na nowym użytkowniku mam problem, żeby wejść do panelu. Przywracałem firewall do stanu początkowego zezwoliłem na wszystko. Nie wgrywałem antywirusa. Zmieniłem port poprzez Notepad. Używałem różnych wersji java. Albo coś używa port 8080 albo coś jest nie tak

2

Odp: Port 8080 is used by other programs Start-up failed ubiquiti ac ap lr

Coś używa portu 8080, poszukaj sobie po uruchomionych programach.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Niestety ale coś jest raczej nie tak. Gdy zmieniam port na 9999 mam taki komunikat:

Initializing UniFi Network Server ...
Initializing your UniFi Network Server ...
Port 9999 is used by other programs
Start-up failed.

To jest bardzo dziwne. Bo nigdy nie miałem takich problemów z oprogramowaniem. Czy czeka mnie pełna reinstalacja Windows? Jaką Jave polecasz? Chciaż od kiedy pamiętam specjalnie nie przejmowałem się wersją Javy i wszystko działało. Mam zainstalować x64 wersję Javy?

4

Mam wrażenie że po prostu uruchamiasz dwa razy to samo.

Żadnej javy nie polecam bo to nie jest kwestia polecenia tylko zależności jaką dana wersja unifi kontroler wymaga. Ponad to, używam kontrolerów na linuksie a nie windowsie smile

5

Cezary napisał/a:

Mam wrażenie że po prostu uruchamiasz dwa razy to samo.

Nie ma takiej opcji. Zawsze robię tak samo jak zwykle. Klikam dwa razy na ikonkę i czekam aż oprogramowanie się uruchomi. Powtarzam, nigdy nie miałem takich problemów. Może windowsowy firewall coś namieszał? Chociaż przywróciłem go do domyślnych ustawień wykrył unify zezwoliłem jeszcze raz i tak nie pomogło. A może podasz mi poprawną konfigurację system.properties? Może tam coś namieszałem. Ale jak piszę nigdy nie miałem z tym problemów smile

6

Tam nic ma ciekawego - bez komentarzy wygląda u mnie tak:

reporter-uuid=xxxxxxxxx
debug.device=warn
debug.mgmt=warn
debug.setting_preference=auto
is_default=false
debug.system=warn
uuid=xxxxxxxx
debug.sdn=warn

7 (edytowany przez Nivez 2024-03-29 14:53:14)

A może muszę usunąć profile unify z innych użytkowników?

Edytowałem trochę wiadomość. Użyłem TCPView do sprawdzenia co siedzi na porcie 8080. Znalazłem tylko to:

https://imgur.com/a/VlCXr9E

Jeśli źle wkleiłem link to proszę nie gniewaj się tylko popraw mnie. Ewentualnie napisz jak mam poprawić

Widzę tylko Javę. Podobnie jest z portem 9999 tak samo widzę tylko javę na używanym porcie

8

Zabij proces i tyle, zobaczysz co wysiądzie.

9

Zabijam 8080 i nic się nie dzieje. Tylko to java. A może java blokuje? Może java nie współgra? Tylko pytanie jaką? Nie wiem kontroler jest 32 bitowy pod Windows?

10

Java to tylko środowisko uruchomieniowe programow. Sama w sobie nie słucha na portach bo przecież nie do tego służy. Skoro masz ją uruchomioną to znaczy że odpaliła coś co słucha na tym porcie. Twój windows wiec znajdź co to jest.