Temat: Alternatywy Netgear R6220 - coś nowego się pojawiło ?
Tak z ciekawości: pojawiło się może ostatnio coś taniego z USB i wsparciem dla OpenWRT a mocniejszego niż Netgear R6220 ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Alternatywy Netgear R6220 - coś nowego się pojawiło ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak z ciekawości: pojawiło się może ostatnio coś taniego z USB i wsparciem dla OpenWRT a mocniejszego niż Netgear R6220 ?
W jakim kryterium cenowym? Też 100zł czy bliżej 300 - 500zł?
Cudy TR3000 wydaje się być ciekawym sprzętem, ktoś pisał, że można kupić za 50 euro. Ale u nas trochę droższy.
Xiaomi AX3000T za 160zł dla "nowych" na ali np
nvm, nie ma usb
Ja r6220 wymieniłem na WR3000, ale akurat usb to mi było niepotrzebne...
Ja r6220 wymieniłem na WR3000, ale akurat usb to mi było niepotrzebne...
Jak wy robicie, że wam pamięci na dodatkowe paczki starcza? ????????
Ja pierwsze co robię z każdym nawet najnowszym routerem to wystawiam rootfs na pendrive ;-)
Strasznie irytuje mnie polityka, że te wszystkie routery mają po kilkadziesiąt mega na paczki i finito. Albo ja czegoś nie rozumiem / coś źle robię ;-)
Nie wiem co ty tam pchasz na routery mi 4-6 MB starcza no to co chcę i też polecam WR3000.
@xury
bogactwo Openwrt zachęca do instalowania różnych programów od diagnostyki: tcpdump - 300 kB czy nmap - 2,1 MB po telewizję: TVHeadend - 10 MB ![]()
@xury
bogactwo Openwrt zachęca do instalowania różnych programów od diagnostyki: tcpdump - 300 kB czy nmap - 2,1 MB po telewizję: TVHeadend - 10 MB
Na R6220 jest duzo flasha i TVheadend się miesci.
Też chciałem się zorientować czy pojawiło się coś lepszego w porównaniu do w/w routera.
Akurat w R6220 fajną opcją jest to że można odblokować sobie dodatkowe miejsce w bardzo prosty sposób.
https://openwrt.org/toh/netgear/r6220#m … _partition
Na pythona wystarcza w zupełności.
Zyxel T-56. Masz prawie 400MB wolnego flash.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Alternatywy Netgear R6220 - coś nowego się pojawiło ?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc