Odp: Router do gargoyle
i jak podmienię jedną antenę na zewnętrzną to będzie to działać? chodzi o to aby odbierał wifi z anteny zewnętrznej i nadawał wifi w środku pomieszczenia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Router do gargoyle
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
i jak podmienię jedną antenę na zewnętrzną to będzie to działać? chodzi o to aby odbierał wifi z anteny zewnętrznej i nadawał wifi w środku pomieszczenia
Tak, będzie działał. Choć lepiej by było żeby miał oddzielne anteny na poszczególne pasma.
Pewnie jak przykleił byś na szybę jakiś router z antenkami to by to śmigało ładnie.
Przyklejenie routera do szyby nie wchodzi w gre dlatego, że zasięg w telefonie o którym mówiłem jest na piętrze a router musi byc na parterze, bo na piętrze mieszka ktoś inny niż przyszły użytkownik. Antenę muszę zamontować gdzieś obok okna i położyć około 15m kabla do routera, docelowo to wyłączyłbym pasmo 5G w gargoylu jeżeli jest taka opcja. Myślałem na początku o routerze LTE ale ceny za pakiety Gb we francji zabijają.
Juz zakupiłem router WDR3600 przyjdzie za 2 dni, teraz pytanie. Ma on pracować jako most wifi więc jakiego gargoyle mu wrzucić 1.6.2.2 czy 1.10.0.3
1.14 jest najnowszy. Ramu mu starczy na to.
Wrzuciłem 1.14 do tego WD3600. Jednak gdy ustawiłem go jako bezprzewodowy most i wpisałem ustawienia , które potwierdzam to każe czekać na wprowadzenie zmian bez końca . Mieli i mieli i nic się nie dzieje. Po odświeżeniu strony po 30 min wraca do strony głownej
Zapisał zmiany czy nie?
Właśnie nie. Wraca do głównej strony konfiguracji
Zobacz czy możesz zapisać stronę z domyślnymi ustawieniami. Jeżeli tak to zmień to co tam musisz i zobacz czy na konsoli js w przeglądarce się coś wyświetla podczas próby zapisu.
jak zmienię hasło to bez problemu się zapisuje w 5 sekund . a jak zmienię na bezprzewodowy most , wprowadzę ustawienia i daję zapisz zmiany to mieli i pokazuje : proszę czekac aż ustawienia zostaną zastosowane i tak wisi
Więc uruchom tą konsolę js i zobacz co wypisuje.
jak ustawię most, nie wprowadzę żadnych danych i chcę zapisać to nie ma reakcji na przycisk po za jego podświetleniem
przepraszam ale nie za bardzo rozumiem o jaką konsolę js chodzi?
ctrl-shift-j w chrome i edge. W innych przeglądarkach też jest odpowiednik tego.
basic.js?1.14.0:1 Uncaught TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'trim')
at getSelectedWifiChannels (basic.js?1.14.0:1:76735)
at saveChanges (basic.js?1.14.0:1:1989)
at HTMLButtonElement.onclick (basic.sh:1711:82)
Odśwież, ustaw jeszcze raz to co ustawiasz, nie zapisuj tylko zrób screenshot ekranu, wrzuć na https://postimages.org/ i daj tu linka
Czego ty używasz? Bo nie tak wygląda polskie tłumaczenie, to co pokazałeś to jakiś mało rozgarnięty automat. Przecież jest pełnego polskie tłumaczenie interfejsu. Może on ci też zmienia coś w innych nazwach.
Gargulec
Wersja gargulca:1.14.0
Model:TP-Link TL-WDR3600 v1
Nie o sprzęcie piszę. Używasz jakiegoś automatycznego tłumacza z przeglądarki.
Po zalogowaniu miałem wszystko po angielsku a dopiero po chwili zmienia sam na polski ![]()
a może faktycznie tłumacz się włącza w takiej sytuacji
Wyłącz więc tego tłumacza. I zainstaluj mój obraz: https://dl.eko.one.pl/firmware/?version … wdr3600-v1 będziesz miał od razu po polsku.
miałeś rację wylogowałem się i zalogowałem i faktycznie tłumacz przetłumaczył okno
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Router do gargoyle
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc