1

Temat: Prośba o komplikacje pakietu

Cześć, byłby ktoś wstanie poświecić chwilę czasu na komplikacje sterowników do MT7601?
Chodzi o to, aby dodać patch który daje możliwość działania w trybie AP. Niestety nie mam gdzie instalować linuxa + kompletnie się na tym nie znam.

W tych tematach są ludzie którym to działa:

LINK1
LINK2
LINK3
To najnowszy PATCH

Korzystam z TP-LINK TL-WR1043ND V4 OpenWrt LuCi 22.03-SNAPSHOT r20220-92a0dd2447

Przy okazji, instalując aktualnie dostępne sterowniki w menedżerze pakietów, firmware instaluje się do /lib/firmware/mediatek/ przez co nie działa. Przeniesienie pliku do/lib/firmware/ rozwiązuje sprawę.

2

Odp: Prośba o komplikacje pakietu

Mogę to dodać do obrazów, ale dostępne będzie dopiero wraz następnymi  buildami. Nie skompiluję ci tego do tej wersji którą masz, bo źródła poszły do przodu i nie chcę się już cofać ze zmianami.

Przy okazji w 23.05 zmieniony został w sterowniku katalog i oczekuje firmware w mediatek/mt7601u.bin. w 22.03 jest nadal w /lib/firmware i trzeba sobie ew przenosić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez ArkuS 2023-10-14 16:02:20)

Ok, to poczekam na nowe bulidy. Ustawienia można przenieść z 22, czy lepiej ustawiać wszystko ręcznie od nowa?

4

ArkuS napisał/a:

Ok, to poczekam na nowe bulidy. Ustawienia można przenieść z 22, czy lepiej ustawiać wszystko ręcznie od nowa?

Dla tego modelu powinno jest bez zmian, powinno dać się zachować konfigi.

5

Dzisiejsza kompilacja 22.03 ma to już dołączone i tak, dla mojej noname karty WiFi działa i mogłem zrobić z tego AP.  Zero gwarancji że będzie działać z innymi.

6 (edytowany przez ArkuS 2023-10-28 22:49:35)

Niestety nie działa. Jest jak wcześniej. Tworzę punkt dostępu na radiu MT7601, lecz telefon/laptop nie widzi go. Samo skanowanie na MT7601 działa i wykrywa inne sieci. Na 23 coś się zmieni?

7

Są inne sterowniki (nowsze), tam też to włączyłem. Sprawdzisz, zobaczysz.