Temat: Co kupić zamiast funbox do światłowodu
Mam światłowód oraz ONT. Aktualnie jako główne urządzenie funbox3. Potrzebuje go wymienić aby sprawnie działo mi WOL wake up
Potrzebuje porty Gigalan.
Co warto kupić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Co kupić zamiast funbox do światłowodu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam światłowód oraz ONT. Aktualnie jako główne urządzenie funbox3. Potrzebuje go wymienić aby sprawnie działo mi WOL wake up
Potrzebuje porty Gigalan.
Co warto kupić?
Jakiegoś turrisa czy coś z mikrotika? Możesz wyłączyć wifi? Wtedy po prostu stawiasz kolejny router na funboxem i tyle. Np. ax3600 od xiaomi.
Długo się nie zastanawiając, od razu za Twoją namową kupiłem ax3600 [amazon 360 zł].
Teraz ładnie proszę o dobry link co i jak na niego zainstalować.
P.S. Co miałeś na myśli pisząc aby wyłączyć wifi w funbox? U mnie FB jest pierwszy router do ONT podłączony. Później za nim mam 5 innych routerów jako Access pointy. Wszystko TP-Linki jednakże wszystko modele sprzed 5 lat. Ogólnie mieszkam w domu jednorodzinnym z dodatkowym warsztatem. Mam 3 piętra na każdym piętrze oddzielny router jako acesspoint tp-link. Każdy router podłączony po kablu gigalan. I dalej wi-fi. Wszystkie możliwe urządzenia mam po kablu typu telewizor dekodery, kompy stacjonarne, konsole, Ogólnie u mnie w domu pracuje od 30 do 40 urządzeń podłączonych do sieci.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Co kupić zamiast funbox do światłowodu
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc