Temat: netgear r6220 i Domoticz

Witam. Czy da się na tym routerze zainstalować Domoticz ? Próbowałem już to zrobić na Gargoyle i na Openwrt z tego portalu i nie chce się zainstalować.

2

Odp: netgear r6220 i Domoticz

Zdefiniuj "nie chce". Bo na razie opisałeś sprawę jako "wsiadłem do samochodu i nie chce jechać". Dlaczego nie chce sie zainstalować?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Jako że sam używam domoticz na tym sprzęcie to przede wszystkim extroot trzeba zrobić bo inaczej się nie mieści. A mam pytanie. Czy oficjalnie trwają jakieś prace żeby wykorzystać pełny flash tego urządzenia?

4

kofec napisał/a:

Jako że sam używam domoticz na tym sprzęcie to przede wszystkim extroot trzeba zrobić bo inaczej się nie mieści. A mam pytanie. Czy oficjalnie trwają jakieś prace żeby wykorzystać pełny flash tego urządzenia?

Nie, nikt się tym nie bawi. Na wiki openwrt masz informacje jak przeformatować i pobawić się wolnym miejscem we flash, możesz także samodzielnie przerobić dts i złączyć oba obszary w jedną całość (mtd-concat). Tego ostatniego nie polecam, działa to działa ale czasami powoduje jakieś problemy w uruchomieniu routera no i trzeba system wgrywać od początku bo zwykły sysupgrade nie przejdzie.

5

Przepraszam źle podszedłem do tematu, sprawa się wyjaśniła, Domoticz zainstalowany. Okazało się że pendrive na którym był zrobiony extroot był uszkodzony . Wszystko ładnie śmiga

6

Jeszcze tak zapytam przy okazji, jak bym chciał wrócić do oryginalnego softu to pobieram go że strony producenta i wgrywam przez gui?

7

Nie, przez nmrpflash: https://github.com/jclehner/nmrpflash