Temat: netgear r6220 i Domoticz
Witam. Czy da się na tym routerze zainstalować Domoticz ? Próbowałem już to zrobić na Gargoyle i na Openwrt z tego portalu i nie chce się zainstalować.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → netgear r6220 i Domoticz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Czy da się na tym routerze zainstalować Domoticz ? Próbowałem już to zrobić na Gargoyle i na Openwrt z tego portalu i nie chce się zainstalować.
Zdefiniuj "nie chce". Bo na razie opisałeś sprawę jako "wsiadłem do samochodu i nie chce jechać". Dlaczego nie chce sie zainstalować?
Jako że sam używam domoticz na tym sprzęcie to przede wszystkim extroot trzeba zrobić bo inaczej się nie mieści. A mam pytanie. Czy oficjalnie trwają jakieś prace żeby wykorzystać pełny flash tego urządzenia?
Jako że sam używam domoticz na tym sprzęcie to przede wszystkim extroot trzeba zrobić bo inaczej się nie mieści. A mam pytanie. Czy oficjalnie trwają jakieś prace żeby wykorzystać pełny flash tego urządzenia?
Nie, nikt się tym nie bawi. Na wiki openwrt masz informacje jak przeformatować i pobawić się wolnym miejscem we flash, możesz także samodzielnie przerobić dts i złączyć oba obszary w jedną całość (mtd-concat). Tego ostatniego nie polecam, działa to działa ale czasami powoduje jakieś problemy w uruchomieniu routera no i trzeba system wgrywać od początku bo zwykły sysupgrade nie przejdzie.
Przepraszam źle podszedłem do tematu, sprawa się wyjaśniła, Domoticz zainstalowany. Okazało się że pendrive na którym był zrobiony extroot był uszkodzony . Wszystko ładnie śmiga
Jeszcze tak zapytam przy okazji, jak bym chciał wrócić do oryginalnego softu to pobieram go że strony producenta i wgrywam przez gui?
Nie, przez nmrpflash: https://github.com/jclehner/nmrpflash
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → netgear r6220 i Domoticz
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc