Odp: Zmiana softu ZTE MF286D przez framework
Witam, mam pytanie. Bo mam wrażenie, że uwaliłem router, ale może ktoś mądrzejszy będzie w stanie mi pomóc.
Kupiłem router jakiś miesiąc temu, nie wiem co tam było wgrane, ale wszystko działało o mogłem sobie wybierać agregację sieci. Wczoraj zauważyłem, że internet działa bardzo wolno więc się zalogowałem do routera i okazało się, że nie mogę konfigurować agregacji pasm, więc bez większego zagłębiania się w temat zacząłem pobierać pliki z neta i próbować zrobić jakiś update, żeby wszystko wróciło do normy.
Najpierw wgrałem Play to Nordic zte mf286d 192.168.32.1 pw przez Framework, ale nie mogłem się zalogować, bo ciągle krzyczał, że złe hasło, więc wgrałem MF286D_Play_to_Nordic--Nordic_to_Nordic_Framework+OpenWrt, zalogowałem się i olśniło mnie co to jest OpenWRT i że nie tego szukałem, więc postanowiłem wrócić do normalnej wersji i tutaj coś pochrzaniłem, bo zdałem się na żywioł nie czytając co i jak.
Wgrałem plik mtd9.bin z poziomu przeglądarki, przez flash i od tego momentu kaplica. Nie mogę się połączyć z routerem, router nie emituje WiFi a po kablu pokazuje sieć niezidentyfikowaną i przydziela IP typu 169.254.129.63.
Czy ktoś jest mnie w stanie poratować w tej sytuacji, czy pozostał mi płacz i zgrzytanie zębów? :-)