1

Temat: OpenWRT 22.03 z LuCI - GUI z OpenVPN jak w Gargoryle?

Witam,

mam OpenWRT 22.03 z LuCI na x86/64 zainstalowany na Fujitsu S720. Wszystko działa super, tylko potrzebuję jakiegoś GUI (grafiki) do zarządzania serwerem OpenVPN. Wiem że LuCI ma takowy, ale ja potrzebuje takiego prostego w obsłudze jak w np. Gargoryle. Podaje klika podstawowych danych, system sam generuje klucze po czym dodaje klientów, podaje jakie mają mieć IP, pobieram certyfikaty i gotowe.

Czy jest to w LuCI możliwe? Obecny "domyślny" panel www (GUI) daje potężną ilość opcji itd... ale jest przez to trudny i nie zautomatyzowany. Potrzebuję czegoś szybkiego.

2

Odp: OpenWRT 22.03 z LuCI - GUI z OpenVPN jak w Gargoryle?

Nie ma do luci czegoś takiego. Ale możesz zainstalować gargoyle na nim przecież.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

@Cezary wiesz że nie mogę :) robię wydanie dla Fujitsu S720 i mam już 95% prac. Niedługo udostępnię obiecywany obraz. Jest już prawie gotowe www : www.jrouter.pl tego projektu. Pracuje nad tym prawie rok smile

Chodzi o to by łatwo się zarządzało OpenVPN Server osobom niedoświadczonym z OpenWRT.
Będę na dniach uruchamiał Docker'a zgodnie z Twoimi poradami. Może tam coś się uda?

4

Co ma się udać? Docker nie rozwiąże problemu braku gui do tego. Chyba że chcesz uruchomić wirtualkę z gagroyle na openwrt, co by było bez sensu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

No tak, było by to bez sensu ... no i nie widziałem w Docker gotowego obrazu tego. Hmm...