Temat: Prośba o dodanie pakietu relayd do obrazów ar71xx

Witam,

Jeśli nie sprawi to zbyt wiele trudności i jest jeszcze miejsce w plikach .bin, to prosiłbym o dodanie do standardowej instalacji pakietu relayd i jego zależności.

Postanowiłem użyć mojego częściowo popsutego TL-WR1043ND jako Bridged Client ( http://openrouter.info/forum/viewtopic. … &t=678 ), ale konfiguracja routera dla tego trybu jest trochę problematyczna z powodu konieczności odłączania głównego routera od modemu, żeby TL-WR1043ND mógł skorzystać z łącza ADSL (co też trzeba skonfigurować) w celu pobrania tego jednego pakietu.

Zbyt dużo tych gratów się mi już uzbierało, żeby je teraz wypisywać w sygnaturce… ;-)

2

Odp: Prośba o dodanie pakietu relayd do obrazów ar71xx

Nie komplikujesz problemu czasem? Ściągnij pakiet na dysk, przez scp lub ftp zrzuć do routera, zainstaluj.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: Prośba o dodanie pakietu relayd do obrazów ar71xx

Heh... spędziłem znaczną część wczorajszego przedpołudnia próbując zrobić właśnie to :-) Znalazłem w sieci kilka tutoriali, ale jakoś średnio one się miały do OpenWrt. Wiki OpenWrt trochę pomogło, (dowiedziałem się o opkg -o <katalog>), ale albo o czymś jeszcze zapomniałem (może trzeba stworzyć jakiś plik z listą pakietów lokalnych?), albo są tam jakieś zależności których nie wiem i nie mam zainstalowanych, albo ściągnąłem złą wersję paczki, a najprawdopodobniej wszystko razem :-(

Poza tym wydaje mi się, że jest to dosyć interesująca funkcja, którą zainteresowałoby się kilka osób i dlatego sądzę, że warto pomyśleć o dodaniu jej w standardzie w przyszłych obrazach, oczywiście jeśli to możliwe.

Albo może przynajmniej jakiś tutorial instalowania pakietów offline :-)

Zbyt dużo tych gratów się mi już uzbierało, żeby je teraz wypisywać w sygnaturce… ;-)