Temat: Router na kartę sim

Witam, potrzebuje router na kartę sim, proszę doradzić jaki router warto by kupić, zastanawiam się nad tp-linkiem od archer mr200 do mr600, mr6400. aktualnie mr200 i mr6400 ma opcje openwrt, ale być może w przyszłości tez i mr 400 - 600 chociaż nie zależy mi aż tak na openwrt aktualnie, czy polecacie inne routery ?
Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.

2

Odp: Router na kartę sim

Jakoś specjalnie nie ma w nich różnicy. Co kupisz to będziesz miał. Idź na https://eko.one.pl/routerdatabase/index.php zaznacz 4G i kilknij szukaj.  Do domowego rozwiązania możesz kupić jeden z nich.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez internetovve 2021-11-07 11:02:54)

Dziękuje za szybką odpowiedź, a czy któryś z nich będzie mocniejszy na słaby zasięg sieci GSM? ponieważ na strychu mam mocniejszy zasięg ale chciałbym, aby router był na parterze, czy jest jakiś inny router który jest silniejszy na coś takiego?
Czy lepiej dokupić anteny do któregoś routera i zamienić je na nie oryginalne?
Pozdrawiam.

4

Żaden z nich. Kup anteny zewnętrzne. Uprzedzając pytanie - jakie to odpowiedź szybciej dostaniesz na forum bez-kabli.pl

Jeżeli zaś piszesz o wifi - to po prostu kup dowolny inny router i przerób go na ap po dołączeniu kablem do głównego routera.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

dziękuję za odpowiedzi na moje pytania, pozdrawiam i życzę miłego dnia.

6 (edytowany przez intruder 2021-11-07 13:26:50)

Nie pchaj się w coś co nie ma żadnej diagnostyki. Idź w coś od Huawei czy ZTE.
Zadaj pytanie na Bez-Kabli i Ci kompleksowo odpiszą.
Router ustawisz pod dachem, wyłączysz WiFi (lub nie) i skrętką polecisz w dół gdzie ustawiasz, np. coś z OpenWRT. Przewody od anten zewnętrznych mają być jak najkrótsze i dobrej jakości by nie tłumiły tego co antena zyskuje.
Zainstaluj w telefonie Netmonster i na w/w forum wstaw screeny żeby było wiadomo z czym mamy do czynienia. Pomiaru dokonaj w miejscu gdzie miałaby zawisnąć antena.