Temat: VPN Bridge
Cześć,
chciałbym się dowiedzieć czy da się zrobić VPN bridge między domem, a działką na której mam 3 IP kamerki. Chciałbym je mieć widoczne w swojej sieci domowej 192.168.1.x. Czytałem już https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=61812#p61812
Pytania są dwa:
1. Konfiguracja, czy tak się da?
DOM: Archer C7 - Gargoyle 1.13 - stały zewnętrzny IP.
DZIAŁKA: Internet LTE router HUAWEI jakiś tam.. nie wspiera OpenWRT, na nim działa DHCP, jest do niego podłączona jedna kamerka i MT RB433 z Gargoyle 1.12 do którego są podłączone jeszcze dwie kamerki. jeśli trzeba to mogę wpiąć wszystkie trzy kamerki do MT. Rozumiem że trzeba przestawić DHCP żeby działał na MT i wskazywał na bramę, co poza tym?
No chyba że HUAWEI w ogóle pominąć i traktować jako router dostawcy ISP i faktycznie przepiąć ostatnia kamerkę do MT.
2. Czy da się to zrobić na Gargoyle? z tego co czytałem to tam jest preinstalowany OpenVPN z pluginem dla Gargoyle i konfiguracje trzeba wyklikać z GUI, ale w GUI nie widzę np. wyboru interfejsu sieciowego.
P.S. Tak, kiedyś już pytałem o to na forum, ale teraz zmieniła mi sie konfiguracja sieciowa na działce.
Asus N18U