Temat: TL-WR1043ND w nowej obudowie
Witam!
Chciałem sie pochwalić małym tuning'iem mojego WR1043ND.
Docelowo sprzęt jest używany wyłącznie do pobierania torrentów na dysk i udostępniania plików w sieci domowej, jednak wcześniejsze złożenia były inne i miał on posiadać dodatkowo karte dźwiękową i pilota do obsługi radia internetowego, ale po kilku porażkach odszedłem od tego pomysłu.
Widok podłączonego HDD do routera który leży na nim podłączony kablem troche mi przeszkadzał, więc zainspirowany projektem Shibby'ego
http://openlinksys.info/forum/viewthrea … post_82690
postanowiłem rozbudować swój sprzęt, a że obudowa od Echostar DSB-717 nadawała się idealnie do mojego projektu i mam kilka pod ręką to wziołem się do pracy i tak to wygląda mniej więcej.
Nie jest to szczyt inżynierii ale najważniejsze że jest wszystko w jednym nie dużym pudełku i dość ładnie się prezentuje.
A oto kilka Fotek ![]()
Wersja wstępna jeszcze z HUB'em i kartą dźwiękową.
Te czarne linki to światłowody, zamiast bawić się w lutowanie diód użyłem panela z kilkoma światłowodami co dało fajny efekt i wszystkie kontrolki mogłem wyprowadzić na przedni panel.
HUB z kartą dźwiękową prowizoryczny montarz ![]()
Wersja docelowa już bez karty dźwiękowej i pilota, za to sprzęt wzbogacony o mały wentylatorek 12v z czujnikiem temp.
Pomysł powstał z racji tego że sprzęt stoi na dekoderze gdzie też jest ciepło i WR1043 zaczął się restartować przy pobieraniu kilku torrentów na raz.
Teraz można pobierać znacznie więcej ale jaki jest max nie testowałem.
Oczywiście trzeba zmienić przy tym dodatku zasilacz na conajmniej 3A bo po podłączeniu wiatraczka wyłacza się Router.
Wiatraczek kręci się z max prędkością która nie przekracza kilku dB co pozwala na jego cichą prace więc w nocy jest nie słyszalny i jednocześnie pozwala schłodzic wnętrze do odpowiedniej temperatury.
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka