1

Temat: R6220 rozbudowane LOGi wlanu

Witam
Czy istnieje jakiś sposób aby na R6220 ( bez znaczenia czy Gargoyle, Luci co będzie to wrzucę) aby rejestrować szczegółowo aktywność po stronie wlanu ? Ktoś notorycznie chce mi wejść do sieci. Nie wiem czy już tego nie zrobił gdyż nie mam takiej wiedzy by to sprawdzić.
Aby uniemożliwić albo aby moja sieć była mało wiarygodna ustawiłem na początku tryb pracy tylko na G, włączyłem harmonogram aby na noc sieć się wyłączała a ostatnio po prostu odłączam dostęp do sieci po stronie modemu. Mam nadzieję że zniechęcę tą osobę. Ale tego nie wykonam póki nie poznam więcej szczegółów...

2

Odp: R6220 rozbudowane LOGi wlanu

W sumie to nic nie musisz zrobić. Jeżeli masz sieć szyfrowaną to wszystkie próby połączenie łącznie z tymi nieudanymi masz w logach. Tam masz adres mac który próbował swoich sił.

Ale czasami to nic nie daje, ponieważ w aktualnych adnrodach i iphonach adres może być randomowy. Czasami jest tak że ktoś przypadkiem kliknął sobie sieć, ma ją zapamiętaną i jak tylko telefon znajdzie się w zasięgu to próbuje się połączyć przez co śmieci w logach.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Rozumiem.

A jest możliwość podejrzeć hasło wpisywane podczas łączenia, nawet takie które jest niepoprawne?
Ostatnie czasy zmieniłem hasło do wifi, swego czasu miałem z sąsiadem umowę więc udostępniałem mu neta. Pamiętam poprzednie hasło więc jeśli będzie to samo to wiem już na bank kto to....

4

Nie. Hasło nie leci czystym tekstem, są "hashowane".

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.