Temat: Netgear R6350 - 2 problemy po przejściu na OpenWrt 21.02 + Luci
Cześć,
Używałem R6350 od kilku miesięcy na oryginalnym sofcie i byłem w miarę zadowolony - WiFi działało całkiem przyzwoicie, zarówno 2.4 jak i 5. Problemy zasadniczo były dwa - brak aktualizacji bezpieczeństwa i coś dziwnego - problem z wykrywaniem internetu. Opiszę to, bo może ma to znaczenie.
Po zalogowaniu do routera na "kafelku" dotyczącym internetu bardzo często była informacja "brak internetu", podczas gdy internet był i docierał do klientów (np Win10, MacOS, Android, bulgulator). I tu zaczyna się zasadniczy problem - systemy klientów również miały problem z przetwarzaniem informacji o dostępie do internetu - a w przypadku korzystania z sieci VPN (nie na routerze) - negatywna informacja zawsze była błędna. Przykładowo Windows 10 twierdził, że nie ma dostępu do internetu (a miał), problematyczne to było m.in. dla usług streamingowych, które się "wieszały". Internet z kablówki, modem "widzi" nowe urządzenie po restarcie, więc nie to jest problemem.
Dlatego wrzuciłem OW 21.02 z Luci (obraz squashfs-factory). System wstał, ustawiłem hasło główne, uruchomiłem i skonfigurowałem oba radia (ssid, wpa2, kanał, itd). Klienty się podłączały prawidłowo, tylko... nie miały dostępu do internetu. I to jest pierwszy problem. Mam starego TP Linka z OpenWrt 21.02 jako backup - internet działał.
Drugi problem - kolejną rzeczą, którą muszę zmienić w systemie jest adres podsieci (mam sprzęt, który tego wymaga). I kiszka - operacja się niepowodzi, po 90s jest informacja o próbie rollbacku zmiany, co też się nie powodzi, router staje się nieosiągalny (zarówno pod 192.168.1.1, jak i pod nowym adresem). Po restarcie - system się uruchamia, nadal działa na 192.168.1.1, ale nie mogę się zalogować przez Luci - twierdzi, że logowanie się nie powodzi. Próbowałem przez SSH - nie ma problemu używając tego samego usera i hasła.
Myślałem, że popełniłem jakiś błąd, więc kilka razy próbowałem firstboot -y i odtwarzałem procedurę od początku - zawsze to samo.
Problem z hasłem widziałem, że się pojawia w różnych modelach, ale są różne przyczyny i rozwiązania. Problem z internetem, nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że może mieć przyczynę około sprzętową.
Jak zacząć diagnostykę i/lub naprawę?
Dodam tylko, że w temacie rozwiązywania problemów z softem na routerach jestem raczej lajkonikiem.