Odp: ZyXEL NBG6716
Wgrałeś to zostaw tak jak masz teraz.
a na przyszlosc nowe wersje wgrywac zwykle czy to 4M?
2. factory-bin zawsze wgram sobie tym tftp tak?
dzieki i na razie nie grzebie, bo chce ustawic wi-free...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZyXEL NBG6716
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wgrałeś to zostaw tak jak masz teraz.
a na przyszlosc nowe wersje wgrywac zwykle czy to 4M?
2. factory-bin zawsze wgram sobie tym tftp tak?
dzieki i na razie nie grzebie, bo chce ustawic wi-free...
Nie ruszaj tego 4M. On jest wykorzystywany przy przejściu ze starych obrazów na nowsze, bo w nowszych został powiększony obszar na kernel.
Nie ruszaj tego 4M. On jest wykorzystywany przy przejściu ze starych obrazów na nowsze, bo w nowszych został powiększony obszar na kernel.
dziekuje Cezary!
ma do zrobienia zdalny upgrade NBG6716, więc nie mogę sobie pozwolić na bricka.
aktualnie staroć:
OpenWrt Chaos Calmer 15.05 (r47060)
Build time: 2015-09-27 21:17 CEST
4M wgrywać czy normalny sysupgrade?
Ale nie możesz zrobić zachowania konfiguracji, wiele rzeczy się zmieniło łącznie z definicją interfejsów. Masz tam na miejscu kogoś kto jest w stanie go skonfigurować?
wan bierze ip z dhcp, w LAN mam linuxa z dhcp z openvpn co się do mnie podłączy i tak się dostanę do niego po LAN z czystą konfiguracją, tylko nie wiem co i jak wgrać by nie wybuchło
hm,
# zcat luci-23.05-snapshot-r24041-a07a531329-ath79-nand-zyxel_nbg6716-squashfs-sysupgrade-4M-Kernel.bin | mtd -r -e ubi write - firmware; reboot -f
Could not open mtd device: firmware
To sobie zobacz jakie masz partycje w tym wydaniu. Ponad to - dlaczego nie robisz po prostu sysupgrade?
robiłem wg https://git.openwrt.org/?p=openwrt/open … 07df7f598, mykałem ze tak trzeba
Wgrałem ostatni ar71xx z https://archive.openwrt.org/releases/19 … pgrade.tar I teraz chciałem mtf 4m wgrać
Ok, o tą zmianę chodziło. Już nie pamiętam tam starych zmian.
Zobacz jak ci się partycje nazywają.
restart I nie wstał - w sumie to nie wiem po czym. Ale revovery po tftp banalne, więc nawet non IT remote hands wystarczyły by włączyć z wciśniętym WPS. Operacja zakończona sukcesem. Co prawda nie wiem, co poszło nie tak.
BTW: generalnie jak już mamy wgrane openwrt i można robić sysupgrade, to można ponownie wgrać factory mtd jeśli ma się taki kaprys?
To pierwsze było wymagane bo zmienił sie rozmiar partycji. Teraz już normalnie sysupgrade jedziesz, możesz to przetestować póki za dużo zmian nie zrobiłeś.
już nie mogę go psuć;( więc nie sprawdzę, next time
miałem chwilkę to przetestowałem na swojej sztuce co kiedyś ucegliłem, flash factory, sysupgrade 4M, sysupgrade normalny i śmiga.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZyXEL NBG6716
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc