Temat: Zmiana z luci 19 na gaegoyle

Problem ze zrywającym łączeniem tzn co jakiś czas jakiś miesiąc roter tl-w841n v.11.1 z zainstalowanym luci 19 traci możliwość połączenia z routerem który daje web, problem jest taki że przestaje wykrywać połączenie sieciowe.

Pomaga tylko ponowne skasowanie wszystkiego i wgranie na nowo ustawień Cezarego co mi chwilę zajmuje ...

Chciałbym spróbować gaegoyle nie wiem czy pomoże ale może ...

Router chodzi w trybie bridge łączy się przez wifi i rozdaje do mojego kompa po lanie

Ściągnąłem sobie plik sysupgrade.bin ale jak próbuje to mi wyskakuje:
Uploaded image file does bot contain supported format....

Próbuje przez Flash new firmware image.

Także jak coś ktoś to proszę się nie krępować . Przepraszam za jakość postu ale pisze z telefonu... Z góry dziękuję.

2

Odp: Zmiana z luci 19 na gaegoyle

Jeżeli jesteś pewien że pobrałeś właściwy plik to wgrywaj z wymuszeniem (sysupgrade -F -n).

Co konkretnie pobrałeś?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

https://dl.eko.one.pl/firmware/?version … wr841n-v13

Dokładnie to co powyżej, mam v 11.1 rotera ale luci też wcisnąłem na v13 i działa jako tako,

Odpowiedziałeś mi tak profesjonalnie a mógłbyś tak jak debilowi ??

Wiem jak się dostać na przez putty na router i tam pisać tylko dokładnie co wpisać powiedzmy że plik mam na dysku c ????????

4

Nie. Jak masz wersje v11 to używasz v11 a nie v13. Właśnie dlatego ci powiedział że wersja nie jest właściwa. Nie używaj tego pliku do  v11 i nawet nie myśl żeby go wgrywać. Przecież to nawet ma inny procesor.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Czyli dla mojego routera nie ma tak naprawdę softu... Bo to luci co mam na nim teraz te jest do do v13. Przypadek że akurat działa ????????

6