Temat: Zestawienie Mikrotika + TPLink WR740N
Witam,
próbowałem zestawić RB962UiGS-5HacT2HnT z WR740N (na openwrt oraz oryginalnym sofcie), wedle 2 'schematu' (obecnie działa to jak w punkcie pierwszym).
Na stockowym sofcie tplinka były ogromnie problemy z wds - sieć z hasłem w ogóle nie pozwalała się podłączyć jako klient, natomiast sieć bez hasła bez problemu łączyła się z softem tplinka (a właściwie to na odwrót), ale jedynie na kilka sekund i połączenie zostało przerywane (i tak w kółko). Poświęciłem sporo czasu, i dowiedziałem się, że mikrotiki mają problemy same w sobie z wds a tp link nie jest kompatybilny, jeśli chodzi o charakterystyki połączenia (sposób szyfrowania bla bla, chodź przetestowałem to na x możliwych sposób).
I tutaj jest moje pytanie, bo nigdy nie ustawiałem openwrt w trybie emm 'ripitera'?
Jedyne co, to znalazłem taki poradnik, ale jedyne co zrobiłem dłuższy czas temu, to na czystym openwrt zainstalowałem ten pakiet i połączyłem się z wifi, ale jakoś tego internetu nie podawało dalej (a z racji, ograniczonego czasu, wróciłem do wersji pierwszej z obrazka).
Czy ktoś z was ma pomysł na zestawienie tego? Może istnieje inny pakiet albo poradnik? https://openwrt.org/docs/guide-user/net … figuration
Pozdrawiam!