Temat: WireGuard szybkie pytanie

Witam

Na mir3g mam serwer wireguard. Chciałbym wykonać przywrócenie do ustawień fabrycznych.

Pytanie czy da się jakoś przenieść wszystkie dane z wireguard aby na nowym sofcie odtworzyć całość aby nie zmieniać już klientów?

Jeśli da się to proszę o jakieś naprowadzenie.

Pozdrawiam

2

Odp: WireGuard szybkie pytanie

Po prostu skopiuj na bok konfig, klucze i ew firewall.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

A co jeśli obecnie w katalogu /root/ nie mam żadnych plików? Dodam, że działa mi połączenie z klientem.

4

Klucze masz w konfigach. To  co sobie generowałeś to tylko pliki żebyś miał klucze...

5

Dobra chyba już ogarniam. Dzięki.

6

No i wszystko działa. Jak do tej pory mój r6220 podłączony jako klient cały czas jest podłączony. Prędkości nie sprawdzę na nim bo tam jest słaby internet. Ale dziś z utęsknieniem po tygodniu idę na 4h do pracy (jupiiii) i sprawdzę czy lepiej to wypada od openvpna.

7 (edytowany przez palibrzuch 2020-04-21 11:13:06)

Niestety w pracy po instalacji z admina programu do obsługi klienta wireguard nie łączy się z z serwerem. Podejrzewam o to firmową sieć która jest w domenie i ma milion zabezpieczeń. Mam też w pracy czystą sieć od UPC i gdy przełączę się na nią po wifi to bez problemu łączę się z serwerem. Niestety na większe testy nie mam czasu w pracy bo obecnie to chodzę tam raz na jakiś czas i to tylko na 4h.
Zauważyłem też, że aplikacja do połączenia nie otwiera się z mojego konta. Startuje tylko z konta admina. Będąc na moim koncie i uruchamiając aplikację z prawami admina nadal nie startuje. Czy ktoś się z tym spotkał? Da się to jakoś obejść?

Docelowo do pokoju mojego chcę sobie przekrosować z pokoju obok czyste łącze bo tam jest główny router i postawić sobie jakiś router z AC aby wykorzystać nieużywane łącze od upc 600/50. Prąd darmowy więc urządzenie mogę wstawić jakie chcę smile

8

stoję obecnie przed tym samym problemem co należy przekopiować poza zawartością z firewall i network ?

Zyxel T56 /|\ TL Wdr3600 /|\ TL wdr4300 /|\ MiR 3g /|\ ubi Rocket, nb, pb, ns, loco /|\ Netgear R6220 /|\ xiaomi AC2350 /|\ TL c6 v3 /|\ TL 1043 v1 v2 v4 /|\ dn2800mt , N100 /|\  TL DS-P-7001-04/08 /|\ TL SX3016F i kupa innego sprzętu

9

Wszystko inne co potrzebujesz. Dziwne pytanie smile

Konfigi i klucze masz w network, więc reszta to już zależy od ciebie.

10

standardowy konfig więc to raczej wszystko pytam bo nic innego nie znalazłem. Podziękował

Zyxel T56 /|\ TL Wdr3600 /|\ TL wdr4300 /|\ MiR 3g /|\ ubi Rocket, nb, pb, ns, loco /|\ Netgear R6220 /|\ xiaomi AC2350 /|\ TL c6 v3 /|\ TL 1043 v1 v2 v4 /|\ dn2800mt , N100 /|\  TL DS-P-7001-04/08 /|\ TL SX3016F i kupa innego sprzętu