1

Temat: Nexx WT3020 8MB na 16MB

Mam takie pytanie,

Dostałem martwy WT3020, kość oryginalna się niby czytała w programatorze, ale po wlutowaniu nie wstawał.
Jako że miałem w szufladzie kość 16MB i zrzut pamięci dla WT3020 z 8MB z już wgranym OpenWRT takowy wgrałem.
Routerek wstaje, wszystko działa, ale oczywiście zrzut 8MB nie widzi dodatkowych 8MB pamięci.

Jaka w tej chwili byłaby procedura by router zobaczył cała pamięć? Zaznaczam, że nie jest na stockowym oprogramowaniu, a już na 8MB OpenWRT.

2

Odp: Nexx WT3020 8MB na 16MB

Musisz zainstalować wersję która jest specjalnie zrobiona dla 16MB. Np. moje obrazy na eko.one.pl takie istnieją.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Musisz zainstalować wersję która jest specjalnie zrobiona dla 16MB. Np. moje obrazy na eko.one.pl takie istnieją.

Stary wątek, ale dojrzałem do zmiany z 8 na 16MB. Jeśli obecnie mam na kości 8MB wgrany stąd obraz luci w starszej wersji, to mogę (po skopiowaniu na 16MB) wgrać przez tamto "luci 8MB" obraz "luci 16MB sysupgrade" w najnowszej wersji? Czy konieczny jest jakiś krok pośredni, typu aktualizacja z 8MB starszego na 8MB 21.02, i dopiero z 8MB 21.02 na 16MB 21.02?

4

Nie, po prostu wgrywasz obraz jako aktualizację obraz 16M. Obrazy mają tylko wpisane inne cyferki przy rozmiarze partycji, po za tym są identyczne.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.