Temat: ZBT WE-826
Nie będzie to recenzja Mam na chwilę od jednego z forumowiczów chyba podstawowy model w ofercie ZBT - WE-826. Obrazki znajdziecie sobie w googlach (sprzedają to w różnej konfiguracji na aliexpresie). Naprawdę jest to dość podstawowy model:
- cpu: Mediatek MT7620 @580MHz
- 16MB flash
- 128MB ram
- wbudowane wifi 2.4GHz
- 4+1 ethernet RJ45 10/100
- 1x USB 2.0
- 1x slot kart uSD
- 1x slot minipcie
- 1x slot kart SIM
Wielkość - dwie karty płatnicze, całość w metalowej obudowie. Jak już wspomniałem - na aliexpresie sprzedają to w różnej konfiguracji, czasami jest to 16 lub 32MB flash, czasami jest tam modem 3G/4G. Sprzęt jest wspierany przez gargoyle i przez openwrt, ma prosty tryb recovery w bootloaderze który umożliwia wgranie softu przez www.
Krótko podsumowując - jak by ktoś potrzebował podstawowego modelu czy pod modem minipce/usb - to sprzęt jak najbardziej. Do demonów wydajności nie należy, ale ma wszystko co trzeba i pewnie znalazł by swoje miejsce w niektórych zastosowaniach.
EDIT: o ile dobrze znalazłem to dostępne są wersje:
WE826 -B0 (16MB/32MB flash) - z kartą wifi AC
WE826 -T (16MB/32MB flash) - z miejscem pod modem lub z modemem
WE826 -E - z miejscem pod modem lub z modemem + dwa sloty SIM przełączane przez gpio
WE826 -Q - jak wersja "T" tylko zamiast mediateka ma Qualcomma QCA953X 550MHz oraz sprzętowego watchdoga
Na aliexpresie można też znaleźć urządzenia innych producentów które są kopią (lub są brandowane) w/w modeli.