Temat: WiFi na TL-WDR4300
Cześć
W sumie nie wiem czy to kwestia sprzętu, czy softu, więc zacznę od wrzucenia problemu do działu oprogramowania.
Problem wygląda następująco: mam TP-Linka WDR4300 z OpenWRT. Sprzęt generalnie działa - wszystkie Androidy, czy inne laptopy łączą się z nim po WiFi bez problemu. Wyjątek stanowi drukarka Epson - niby się łączy, ale nie dostaje adresu z DHCP. Albo może inaczej: raz dostaje, raz nie dostaje, przy czym jak dostanie, to na chwilę i zaraz go traci, albo jak już się pojawi na stałe, to drukarka i tak na nim nie działa. Napiszę od razu, że drukarka nie jest uszkodzona, gdyż biorę TL-WR1043ND z taką samą wersją OpenWRT, taką samą konfiguracją i problem nie występuje. Ktoś coś podpowie?
Nie jest to kwestia zasięgu - odległość urządzeń to jakieś 3m. Nie wygląda jakby połączenie było cały czas zrywane - drukarka pokazuje stabilny zasięg sieci, router pokazuje drukarkę w aktywnych dzierżawach, aczkolwiek adres przy niej pojawia się po bardzo długim czasie i na tym adresie drukarka nie odpowiada. Po kablu wszystko śmiga bez problemu. W ustawieniach zabezpieczeń mam wymuszone WPA/WPA2 oraz TKIP/AES, próbowałem różnych kanałów, ale mam wrażenie, że to nie ten problem.
Pozdrawiam
Maciek