Temat: poszukiwane rozwiązanie

Witam.

Potrzebuję kupić ruter ze wsparciem Openwrt, który pozwoli mi programowo  na agregację dwóch operatorów telefonii komórkowej.
więc biorę pod uwagę  rozwiązanie ze slotem na kartę sim jedno lub dwa ewentualnie porty USB pod modem????
Muszę poszukać takiego rozwiązania, które pozwoli mi ustawić adres IP stały od operatora (za dodatkową opłatą)  i spiąć to wszystko z serwerem NAS?

ASUS TUF AX 6000 <-> QNAP TS-473A <->Pihole<->

2

Odp: poszukiwane rozwiązanie

Od razu zaznaczam  - nie będzie to agregacja w sensie że będziesz miał 200Mbps od razu. Instalujesz mwan3, robisz loadbalancing i przy WIELU procesach pobierajacych będziesz miał prawie wysycone oba łącza. Jak uruchomisz jedno pobieranie to poleci jednym łączem i tyle.

APU3, kupujesz dwa modemu na minipcie, są dwa sloty sim. A pod modem USB to w sumie każdy z dwoma portami czy nawet przez hub z własnym zasilaniem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

dzięki za odp.
Wiem że trochę będzie z tym zabawy jedna kwestia to wybór odpowiedniego
rutera
modemu
i wsparcie programowe

4

Router - napisałem ci. Modemy jakie kupisz takie będziesz miał. Kup np. quectela ec25/ep06, huawei 909, sierrę.  programowo - mwan3, opisany na eko.one.pl

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

apu kilka stów vs terminal z openwrt za dwa piwa / flaszkę i robi to samo bo modemy i tak na usb

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

6

dzięki za odp.  muszę to jeszcze raz po nowemu skonfrontować z rzeczywistością...