Temat: Zaklocenia od zasilacza labolatoryjnego

Tak w skrócie ->

Mam zasilacz (powiedzmy noname, QW-MS305D) labolatoryjny. Sprawuje się świetnie. Ale jest jeden problem. Jak go włączam to nie mam neta (jest ok 0.5m od routera pierwszego i 1m od access pointa)

Ok żeby było zabawnie. Zmieniłem położenie zasilacza. Przeniosłem go do łazienki(!!!) i co dalej to samo. Po włączeniu pada przez chwilę WiFi w całej chacie oraz dostęp do internetu Jak tylko go wyłączę od razu wszystko działa... Łazienka jest daleko. Za ścianą.

Szybko przeanalizowałem całą sytuację ->
- PE sprawne
- sieci WiFi nie znikają (znika na chwilę i jest z powrotem) po prostu mam brak połączenia do Internetu.
- na swój router normalnie się wbijam po ssh (także wifi działa)
- Access point z którego biorę neta jest nieosiągalny - to w nim tkwi problem [WINOWAJCA CAŁEGO ZAMIESZANIA]

---> DLAN 500 duo

Co z tym zrobić? ;-)

2

Odp: Zaklocenia od zasilacza labolatoryjnego

Chyba na forum bez-kabli był wątek, że jak komuś lodówka działa to modem rozłącza internet smile
Wymienić zasilacz...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez solargrim 2019-09-21 13:09:01)

Ale w czym mam zasilacz wymienić? big_smile Ew. czy miałeś na myśli - mój laboratoryjny? E nie. Dopiero niedawno go kupiłem smile

w tym AP dzieja się dziwne rzeczy po włączeniu zasilacza laboratoryjnego.

https://image.coolblue.nl/max/500x500/products/497214

4

Mam zasilacz (powiedzmy noname, QW-MS305D) labolatoryjny. Sprawuje się świetnie. Ale jest jeden problem. Jak go włączam to nie mam neta (jest ok 0.5m od routera pierwszego i 1m od access pointa)

Nadal - wymień zasilacz smile

5

Ale on działa doskonale jedynie ten śmieszny AP ma problem ;-)

6

No to zdecyduj. Problem jest w tym że jak włączysz zasilacz to tracisz neta, czy zasilacz jest super tylko AP na niego negatywne reaguje. Coś musisz wymienić.

7

Pytanie dlaczego tak się dzieje. Mam też obok też inny router i sporo innych urządzeń. I tylko ten jeden AP pada.

8

solargrim napisał/a:

[...]

---> DLAN 500 duo

Co z tym zrobić? ;-)

To PowerLine? Podłącz zasilacz na innej fazie jak masz taką możliwość.

9 (edytowany przez solargrim 2019-09-21 14:02:38)

power line - chodzi o adapter? ;-) Nie mam takiej możliwości w tym domu gdzie aktualnie przebywam.

AP od środka (nie wiem co to za plamy jakieś lepkie)

https://i.imgur.com/I9ckkfM.jpg

10

śmieciowej jakości lub brak filtrów i leci po sieci energetycznej syf , niestety adaptey powerline są czułe na takie coś, podobnie  sprzęt z śmieciowymi zasilaczami smile

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

11

Czyli albo pozbyć się AP albo zasilacza?

12

zmień zasilacz temu ap i sprawdź co to da , power line to  adapterki  przesyłające ethernet po sieci energetycznej

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

13 (edytowany przez solargrim 2019-09-21 14:19:37)

To nie jest na pewno Power Line. To zwykly AP ktory laczy sie z glownym routerem po WiFi. Wystarczy, ze zmienie jego polozenie i juz sie zmienia sygnal. Mam wskaznik ledowy.