Temat: TL-WR1043ND V2 DLNA

Cześć, mam już nie młody router Tplinka TL-WR1043ND w wersji HW V2. Router kiedyś tam był kupiony po to żeby strumieniował kolekcję muzyki do tunera audio. No i stało się, jest tuner ale problem z oryginalnym softem jest taki, że oryginalne oprogramowanie skanuje tylko kilka katalogów gdy odpali się serwer i wskaże katalog główny z muzyką. Gdzieś tam w sieci znalazłem że jest to błąd w sofcie tego routera. Udostępnianie plików bez serwera multimediów działa poprawnie. No niestety tuner nie działa po smb tylko po media serwer.

Trzeba przejść na coś nieoficjalnego. Pytanie.
Chciałbym postawić Gargoyle z jakimś dodatkiem do DLNA na ten router. Używam jeszcze dodatkowo udostępniania plików z dysku USB podłączonego do routera. Czy uda mi się zainstalować na 8MB pamięci routera Gargoyle, paczkę PL, z jakąś skórką (najlepiej Blue Ice C)  i dodatkiem do obsługi USB/DLNA bez robienia extroot?

Router do tej pory dobrze radził sobie z dodatkowymi dyskami. Nie wymagały one dodatkowego zasilania itd. Extroot będzie wymagał jakiegoś dodatkowego huba, zasilania itd. Stąd takie dziwne pytanie.

2

Odp: TL-WR1043ND V2 DLNA

Zobacz w dodatkach ile zajmuje dodatek dlna. Jeżeli będzie więcej niż masz wolnego to będzie taka informacja.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary,Na razie w routerze jest soft oryginalny. Przed wymianą chcę oszacować możliwości.

4

Nadal - zainstaluj to zobaczysz. Zawsze możesz znów wrócić do oryginalnego softu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.