Temat: Mifi

Witam.

Jak można sprawdzić MiFi w terminalu (ssh) ip i mac podłączonych klientów po kablu do routera

2

Odp: Mifi

cat /proc/net/arp - arpy
cat /tmp/dhcp.leases - dzierżawy dhcp

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dziękuję bardzo.

4

Czy da się tak w Mifi ustawić, żeby przestał działać całkowicie internet jak się skończy określony transfer GB?

Chodzi mi o to, że mam kartę z kilkunastoma GB do wykorzystania, a wiem że jak wykorzystam  i nie wyłaczę modemu w odpowiednim momencie to mi wyzeruje złotówki na karcie.
Próbowałem ustawiać 1GB, bo mniej się nie da (ostrzeżenie włączone), ale po przekroczeniu tego 1GB nic mnie nie infomowało..
Może to chodzi o przeglądarkę, że blokuje takie ostrzeżenia, ale nie wiem.

Chciałbym ustawić 1 GB mniej niż jest na karcie do wykorzystania i jak to przekroczy, żeby wtedy Mifi wyłaczyło transfer całkowicie.

Sprzet to wt3020 z huawei  MegaFon M150-2.

5

mario napisał/a:

Czy da się tak w Mifi ustawić, żeby przestał działać całkowicie internet jak się skończy określony transfer GB?

Chodzi mi o to, że mam kartę z kilkunastoma GB do wykorzystania, a wiem że jak wykorzystam  i nie wyłaczę modemu w odpowiednim momencie to mi wyzeruje złotówki na karcie.
Próbowałem ustawiać 1GB, bo mniej się nie da (ostrzeżenie włączone), ale po przekroczeniu tego 1GB nic mnie nie infomowało..
Może to chodzi o przeglądarkę, że blokuje takie ostrzeżenia, ale nie wiem.

Chciałbym ustawić 1 GB mniej niż jest na karcie do wykorzystania i jak to przekroczy, żeby wtedy Mifi wyłaczyło transfer całkowicie.

Sprzet to wt3020 z huawei  MegaFon M150-2.

Nie. A ostrzeżenie pojawia się tylko w postaci tekstu jak wejdziesz w menu transferu, w postaci odpowiednich pól na czerwono. Nic nie wyskakuje na ekran, nie wysyła posta na na fb, nie robi smsa. Sam musisz tam wejść i kontrolować czy już doszedłeś do limitu czy nie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.