Temat: Kilka pytań odnośnie Xiaomi 3G, OpenWRT, Breed i Bandwidth Usage
Najprawdopodobniej w poniedziałek przyjdzie do mnie ten router i zbieram wszystkie informacje jakie mi będą potrzebne do wgrania OpenWRT, stąd kilka pytań.
1. Jak najlepiej zainstalować OpenWRT, jeżeli chcę również zainstalować Breeda? Uzyskanie dostępu SSH -> instalacja Breeda na stockowym firmware -> instalacja przygotowanego obrazu OpenWRT przez Breeda, czy jakoś inaczej?
2. W temacie "Weekend z Xiaomi Mi Router 3G" można znaleźć posty o problemach ze stabilnością WiFi, czy coś się zmieniło od tego czasu? Lepiej zainstalować wersje stabilną, czy deweloperską jeżeli zależy mi na WiFi? Wolałbym stabilną wersję, ale jeżeli na snapshotach WiFi chodzi lepiej, to zainstaluję snapshota.
3. W związku z powyższym, czy jeżeli zainstaluje snapshota, to czy przy każdej aktualizacji do nowszego snapshota muszę ustawiać router od nowa, czy mogę zachować ustawienia i nie będzie problemów?
4. Aktualnie mam TP-Linka 1043NDv1 z Gargoylem, chciałbym zachować i przenieść na Xiaomi Bandwidth Usage. Na co przenieść (nlbwmon, czy coś innego? Zależy mi na dostępie do tego przez LuCi) i jak to zrobić? Gargoyle umożliwia eksport tych danych w formacie CSV.
Dzięki za pomoc.