1

Temat: Sieć domowa 2x LTE, Router , 2x AP

Witam
Moje połączenie kablowe do Internetu padło, a ponieważ mam dwie karty orange z nielimitowanym LTE, chcę wykorzystać ich możliwości dzieki Mwan3 na OpenWrt.
Jaki ruter przeznaczyć na główny ( poniżej lista dostępnych), czy może coś kupić typu TP-LINK Archer C2600. Aby pokryć zasięgiem Wifi cały dom musze używać rutera i 2 * AP - niestety nie Openwrt , a tak bym wolał, jeden z nich połączony jest po kablu drugi po wifi. Oczywiście do modemów LTE mam Hub z własnym zasilaniem.
Proszę o sugestie jak to uruchomić  i w jakim zestawie, może ktoś ma już taki działający zestaw. Zależy mi na stabilności działania i wykorzystaniu sprzętu, który mam o ile się nadaje.

Routery
Easybox 802 - 1 szt (OpenWrt 18.6 z LuCi)
TL-WR1043ND v1 3 szt (OpenWrt 18.6 z LuCi)
Asus RT-N10U ( jeszcze na orginalnym Fw)

Modemy
E5577C
E3372S-153 ( Hilink )
E3276
Dzięki za pomoc i wyrozumiałość .

2

Odp: Sieć domowa 2x LTE, Router , 2x AP

Podłącz E5577C z E3372S-153 do TL-WR1043ND  przez huby (3276 się grzeje), jeżeli 5577 ma też adres 192.168.8.1 to musisz  na jednym zmodować soft i przestawić mu adresację. Mwan3 instalujesz wg poradnika na eko.one.pl, robisz zwykły loadlabalncing i masz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Na jakim OpenWrt z Gui czy bez to robić . Zależy mi żeby działał najszybciej jak się da, bez zbędnych fajerwerków.
Co do modowania modemu może jakiś poradnik ?
Co z ewentualnym rozszerzeniem wifi za pomocą pozostałych 2 sztuk wr1043 ( jeden po lanie drugi po wifi )

4

A jakim chcesz, to już od ciebie zależy.

Informacja o flashowaniu modemu znajdziesz na forum bez-kabli.pl, łącznie z poradnikami i linkami do softu.
Możesz spokojnie je użyć do rozszerzenia sieci, jak każdy innym router.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.