1

Temat: jaka tania karta muzyczna na usb

polećcie coś - bo kupiłem na allegro model oznaczony numerem HW360 ale gra to tandetnie
czytałem że tanie karty na usb maja próbkowanie 48kHz i dlatego to tak gra jak gra - trzeba by reenkodować mp3 jeśli są w 44100
(no chyba że da się karte przerobić na 44100 - zobaczymy)
więc rozebrałem i widze uklad scalony ka8564a - no to sciągam do niego pdfa w którym pisze że ma 4 częstotliwości do wyboru: 44100 jest między innymi więc jest szansa - a pisze też tam że rozdzielczość audio jest 10bit tylko - czy jest sens się produkować w przerabianie na 44100 jeśli mamy DAC tylko 10bit ? - z drugiej strony w większości miniwież był przetwornik 1bit i grało dobrze - jakie rady - ewentualnie wskażcie mi jakiś tani sprawdzony model

2

Odp: jaka tania karta muzyczna na usb

Nie ma znaczenia że ma próbkowanie na 48k - przecież karta natywnie i tak nie obsługuje mp3, soft to dekoduje i zamienia na postać czytelną na układu dźwiękowego. Obawiam się, ze możesz tylko próbować zmieniać karty - za cenę kilku dolarów raczej nie ma co oczekiwać doskonałości dźwięku.

(ps. a to 1bitowe przetwarzanie w wieżach odbywa się na innej zasadzie, nijak ma się to porównanie)

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.