1

Temat: Jaki router do dekodera/routera UPC Horizon?

Witam

Mam w tej chwili pakiet Internet 500 Mbit +TV +Telefon z UPC i mam od nich dwa urządzenia - modem/router Compal Connect Box i dekoder Mediabox HD z nagrywarką.
Chciałem przedłużyć umowę i zmniejszyć kwotę abonamentu - niby wszystko OK bo pakiet Internet 300 Mbit +TV +Tel wychodzi dużo taniej ale konsultant zapomniał mnie poinformować że przy takiej zmianie zabiorą mi oba urządzenia i dostanę jedno - modem/dekoder Horizon. Niestety konfiguracja sieci w mieszkaniu wymusza u mnie zastosowanie dwóch urządzeń.

W tej chwili modem UPC stoi w jednym rogu mieszkania - pracuje jako router i robi za punkt dostępowy WiFi - jednocześnie wyprowadzony jest z niego kabel przez dwa pokoje - w każdym pokoju jest switch TP-LINK SG105 rozdzielający sygnał do komputerów a na końcu jest jeszcze router TP-Link TL-WR941N/ND v5 (zainstalowane Gargoyle) który pracuje jako drugi punkt dostępowy WiFi w przeciwległym rogu mieszkania.

Jaki niedrogi ale sensowny router kupić do współpracy z dekoderem Horizon?
Musi być 1 Gbit - fajnie gdyby miał więcej pamięci i dało się postawić bardziej rozbudowany soft typu Gargoyle.

2

Odp: Jaki router do dekodera/routera UPC Horizon?

Co oznacza niedrogi?

Jeśli 100zł, to w sumie tylko Netgear R6220 (używka z allegro) wchodzi w rachubę.

Mam i używam: Fujitsu Futro S720, Netgear R6220, Unielec U7621-06, TP-Linki 1043 V1, V2, Linksysy EA7500v2, AeroHive AP350, Linksys EA8500, ZTE MF286d.
Mam: D-Linki DWR-921, DWR-118, DWR-116, TP-Link WDR-4900 v1, Checkpoint L-50, Linksysy 1900ACS, LB-Link BL-W1200,

3

Królik napisał/a:

Co oznacza niedrogi?

może około 300 PLN

4

Od kiedy niby zabierają modemo router Compal i zostawiają tylko Horizona? Pierwsze słyszę. Zawsze na prośbę klienta dają dwa urządzenia bo Horizon nie ma switcha na 4 porty. Może porozmawiaj z innym konsultantem bo dla mnie to jakaś bzdura jest.