1

Temat: ACTA2 przegłosowane

Właśnie zostało przegłosowane ACTA2  z dwoma złymi artykułami. Jeden dotyczy publikacji rzeczy objęctymi prawami autorskimi, drugi zaś dotyczy komentarzy. Sprawa jest o tyle poważna że ja, jako właściciel forum/witryny mogę odpowiadać za złe komentarze użytkowników i to mnie będą za to ścigać.

Internet może się zmienić, a to forum jak i wiele innych może po prostu przestać istnieć.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

2

Odp: ACTA2 przegłosowane

Na pewno się zmieni. Myślę że poza lobby i think-tankami, które stoją za tymi zmianami tak na prawdę nikt jeszcze nie wie jakie będą faktyczne konsekwencje.

Abstrahując od prawnych implikacji pamiętajmy, że w najbliższych wyborach do PE startują osoby, które dziś podnosiły łapki do góry za tym by włożyć kij w szprychy. Ja nie zapomnę.

3

wjk napisał/a:

Abstrahując od prawnych implikacji pamiętajmy, że w najbliższych wyborach do PE startują osoby, które dziś podnosiły łapki do góry za tym by włożyć kij w szprychy. Ja nie zapomnę.

Kropka.

4

ACTA2 zostało ostatecznie zatwierdzone.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Tak, poszczególne kraje członkowskie UE mają dwa lata na wdrożenie. Na pewno więc przyjemność ta spadnie na rząd wybrany w jesiennych wyborach.