Temat: OpenWrt v18.06.2 Release + sterowniki GPL Mediatek - Xiaomi MiR3g
Posiadam oficjalną kompilację OpenWrt v18.06.2 jednak open source'owe sterowniki do Mediateka nie bardzo mi podchodzą.
W ramach eksperymentu próbuję dokompilować sterowniki z tego repozytorium https://github.com/mqmaker/witi-openwrt
Cezary - czy mógłbyś zerknąć w wolnej chwili na to repo i podpowiedzieć mi jak się do tego zabrać?
Skopiowałem paczki ze sterownikami Mediateka(Ramips) ze źródeł WITI-OpenWRT do folderu gdzie trzymam oficjalne źródła OpenWrt v18.06.2 i robię kompilację. Pytanie tylko czy to ma sens, bo jedno i drugie źródło bazuje na innym kernelu i nie wiem czy nie będzie trzeba konfiguracji kernela zmieniać aby sterownik skompilował się poprawnie.
Ponadto po skopiowaniu paczek ze sterownikami do oficjalnego OpenWRT po wykonaniu polecenia 'make package/symlinks' wywala mi błąd. Problem w tym, że nie mogę znaleźć brakujących paczek w źródłach WITI-OpenWRT. Są tam na pewno, bo na WITI tego błędu nie mam, ale nie wiem gdzie te paczki są 'zaszyte'.
WARNING: Makefile 'package/ramips/applications/hwqos/Makefile' has a dependency on 'libnvram', which does not exist
WARNING: Makefile 'package/ramips/ui/luci-mtk/Makefile' has a dependency on 'libustream-polarssl', which does not exist
WARNING: Makefile 'package/ramips/applications/reg/Makefile' has a dependency on 'kmod-rdm', which does not exist
WARNING: Makefile 'package/ramips/applications/watchdog/Makefile' has a dependency on 'kmod-hw_wdg', which does not exist
PS. Jeśli masz jakieś ciekawsze REPO ze sterownikami do MEDIATEKA to także chętnie przygarnę.