Temat: DWR-116 brak reakcji na hasło
Wpisałem do swojego routera D-Link DWR-116 A2E soft OpenWRT 18.06 z interfejsem LuCI i mam tylko pole logowania. Żadne hasło ani jego brak nie powoduje zmian, nie mogę wejść dalej. O co chodzi i jak to rozwiązać?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → DWR-116 brak reakcji na hasło
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wpisałem do swojego routera D-Link DWR-116 A2E soft OpenWRT 18.06 z interfejsem LuCI i mam tylko pole logowania. Żadne hasło ani jego brak nie powoduje zmian, nie mogę wejść dalej. O co chodzi i jak to rozwiązać?
Np. zmień przeglądarkę. Lub zobacz w konsoli js czy nie wyskoczył jakiś błąd (nie masz czasami js wyłączonego?)
Zmieniałem przeglądarkę na IE, Edge ale bez efektów. Na Edge wogóle nie wchodzę w router. Podpowiedz, co to jest konsola js? Laikiem nie jestem ale w OpenWRT tak.
ctrl-shit-j w chrome. I nic wspólnego to z openwrt nie ma tylko to przeglądarkę internetową. Inne też zapewne mają, tylko poszukaj w menu.
Sorry, nie kapnąłem się, że chodzi o Java Script.
Mam taki wpis w konsoli:
"(index):1 This page includes a password or credit card input in a non-secure context. A warning has been added to the URL bar. For more information, see https://goo.gl/zmWq3m."
I dalej nic na 4 przeglądarkach...
To normalny komunikat. Musi działać.
Ssh działa? przez putty, przeczytaj faq na górze tej strony.
Cezary...albo czegoś nie rozumiem albo jestem cienias ale...przez PuTTy nie mogę się zalogować. Woła tak samo o hasło i żadne nie pasuje.
Żadnego hasła w openwrt nie ma. Jesteś pewnien że openwrt się zainstalowało? Jaki konkretnie plik zainstalowałeś?
Zainstalowałem ten plik:
Wydanie stabilne bazujące na OpenWrt 18.06
LuCI, wersja z interfejsem graficznym LuCI
Plik nazywa się tak:
luci-18.06-snapshot-r7685-e33612484a-ramips-mt7620-dlink_dwr-116-a1-squashfs-factory
Teraz widzę, że w nazwie pliku jest wersja a1 a mój router to a2. Wybrało mi tak w wyszukiwarce jako uniwersalny plik dla a1/a2..?!
Bo jest jeden obraz pod wszystkie rewizje. Pokaż screena co to za tajemnicze hasło musisz wpisać.
Jak tu wstawić screena..?
Sorry za głupie pytanie ale...jakoś ciężko to opisane a programistą nie jestem.
No wrzuć na jakiś hosting choćby imgur i wstaw tutaj link.
https://1drv.ms/u/s!AkppYFM8WXWipfhM80W2ylec2hmWQg
Tyle, że na tym screenie są kropki hasła bo coś próbowałem. Po wpisaniu adresu routera to pole jest puste.
Nie, nie prawda. Nie wgrałeś luci tylko moje mifi a hasło to 12345678! Nie zmyślaj że wgrałeś luci...
A to nie jest mifi? Bo jak Luci to nie wygląda. Mifi ma domyślne hasło 12345678
A to nie jest mifi? Bo jak Luci to nie wygląda. Mifi ma domyślne hasło 12345678
Próbowałem to hasło, nic nie daje...
Miało być LuCI ale mifi widzę w dostępnych sieciach WiFi tyle, że WiFi powinno być domyślnie wyłączone.
Nie wgrałeś luci i nie wgrałeś obrazu który podałes. W mifi wifi jest domyślnie włączone i możesz się do niego połączyć. Hasło jest taki jak podaliśmy.
Sprawa się wyjaśniła. Byłem połączony z routerem przez kabel ethernet a wtedy nie przyjmuje podanego przez Was hasła. Po połączeniu przez WiFi udało się wejść w konfiguracje.
Co do softu...pobrałem to, co zaznaczyłem na screenie.
Ogólnie rewelacyjnie prosta i stabilna konfiguracja ale nie obyło się bez problemów. Otóż przy współpracy z modemem Huawei E-3131s łączy tylko przez chwilę bo widać to w monitorze ale internetu nie ma. Pomogła dopiero zmiana modemu na D-Link DWM-222 chociaż nie rozpoznaje jego typu. Jednak internet jest.
Jeszcze jedno pytanie, jak wgrać inną wersję oprogramowania skoro nie ma typowego przycisku do wyszukania pliku na dysku? Chciałbym popróbować inne wersje z GUI.
To wszystko jest opisane: http://eko.one.pl/?p=mifi#faq i w faq na górze tej strony.
Przez kabel jest identycznie. Kabel i wifi to to samo w openwrt.
Niestety Cezary...kabel i WiFi to nie to samo bynajmniej w mojej konfiguracji sprzętowej. Musi być nawiązane połączenie WiFi bo przez kabel nie wchodzi żadne hasło.
Mam też problem z wgraniem innej wersji softu. Postępuję według instrukcji w FAQ ale wgrywa mi tylko LEDE i LuCi. W wyszukiwarce firmware mam podane wersje OpenWRT 18.06 i Gargoyle dla swojego routera (DWR-116 a2) ale żadna nie wchodzi bo router nie jest obsługiwany. Te wersje mają w nazwie a1 i chyba do a2 nie pasują choć powinny. O co w tym chodzi?
No i za diabła nie mogę wgrać oryginalnego firmware z pomocą WinSCP...
To jest to samo. Jeżeli masz domyślną konfigurację to lan i wifi jest w jednym bridge. Nie musisz wierzyć, sam zobacz źródła.
a1 pasuje to wszystkiego. To tylko zaszłość w nazwie i nie zostało to zmienione, wchodzi do a1/a2/tm/pl i co tam jeszcze jest.
Jak masz starszą wersję a wgrywasz nową to musisz dać przełącznik -F do sysupgrade, w starszych wydaniach urządzenie było inaczej nazywane.
No to mi pomóż...
Co potrzebujesz wiedzieć?
Gdzie leżała atlantyda ![]()
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → DWR-116 brak reakcji na hasło
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc