1

Temat: Xiaomi Mi WiFi Router 3G - potrzebna pomoc

Witam, zamówiłem na Aliexpressie router jak w temacie jednak utknął w urzędzie celnym z powodu braku: certyfikatu CE, deklaracji zgodności i instrukcji w języku polskim. Przed zakupem nie spodziewałem się problemów i nie drążyłem tematu, bo wiedziałem, że ten router jest tutaj dość popularny. Czy ktoś z użytkowników tego routera mógłby podzielić się tymi dokumentami? Potrzebne są:

* certyfikat CE
* deklaracja zgodności lub uproszczona deklaracja zgodności zawierająca adres internetowy, pod którym można uzyskać pełny tekst deklaracji zgodności
* instrukcja obsługi i informacja dotycząca bezpieczeństwa użytkowania sporządzone w języku polskim

Pozdrawiam

2

Odp: Xiaomi Mi WiFi Router 3G - potrzebna pomoc

Nikt nie ma. CE nanosi producent (jak chce), instrukcji nawet po angielsku nie ma. Polski dystrybutor Xiaomi też nie prowadzi sprzedaży tego modelu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

snakeg napisał/a:

Witam, zamówiłem na Aliexpressie router jak w temacie jednak utknął w urzędzie celnym z powodu braku: certyfikatu CE, deklaracji zgodności i instrukcji w języku polskim. Przed zakupem nie spodziewałem się problemów i nie drążyłem tematu, bo wiedziałem, że ten router jest tutaj dość popularny. Czy ktoś z użytkowników tego routera mógłby podzielić się tymi dokumentami? Potrzebne są:

* certyfikat CE
* deklaracja zgodności lub uproszczona deklaracja zgodności zawierająca adres internetowy, pod którym można uzyskać pełny tekst deklaracji zgodności
* instrukcja obsługi i informacja dotycząca bezpieczeństwa użytkowania sporządzone w języku polskim

Pozdrawiam

Lepiej się z tego szybko wykręć i napisz żeby w tej sytuacji odesłali do nadawcy... inaczej może to trwać miesiące, mogą to wysłać do UKE w celu wykonania ekspertyzy i przy okazji obciążyć Cię dodatkowymi kosztami. Najszybciej i najłatwiej odesłać do nadawcy... a potem kupić Netgear R6220 na znanym portalu aukcyjnym za mniej więcej tyle samo monet.

4 (edytowany przez vip 2019-02-14 20:05:05)

Poszukaj czegoś na telchina.pl, może tam ktoś coś napisał więcej.
A na przyszłość, przesyłka Priority Line, ubezpieczenie od "zgubienia" i od podatków, płacenie PayPalem.

5

@snakeg: jak się sprawa zakończyła? Bo ciekawy jestem...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.