Temat: Gdzie mogę znaleść kmod-usb-audio

Witam

Zaktualizowałem swój router do najnowszego wydania openwrt ale nie mogę zainstalowac pakiety kmod-usb-audio_4.9.120-1_mips_24kc.ipk ponieważ mam taki komunikat

opkg install kmod-sound-core kmod-usb-audio
Package kmod-sound-core (4.9.120-1) installed in root is up to date.
Installing kmod-usb-audio (4.9.120-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/releases/1 … s_24kc.ipk
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-usb-audio:
*     kernel (= 4.9.120-1-adfb989aae12e239d65a2c73ca35b8a3) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-usb-audio.

2

Odp: Gdzie mogę znaleść kmod-usb-audio

No chyba nie, kernel 4.9.120 to był pół roku temu.  18.06.2 jest aktualne.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Wczoraj robiłem kompilacje zgodnie z twoimi wskazówkami na stronie. Wiec nie rozumiem dlaczego jest stary krenel stara wersja openwrt

4

Tyle razy było - jak sam robiłeś kompilację to masz skompilować też moduły i zainstalować moduły od siebie. NIE Z REPO OPENWRT! Po to są sumy kontrolne żeby nie mieszać buildów i nie instalować modułów z innych kompilacji bo mogą nie działać.

Skoro sam kompilowałeś to czemu nie skompilowałeś tego tylko instalujesz ręcznie?

5

Bo nie wiedzielem ze będę tego potrzebować. To co mam następnym razem kompilować jezeli man od ciebie brać repo

6

Jeżeli sam kompilujesz obraz to masz też skompilować wszystkie moduły których potrzebujesz. Nie bierzesz ich ode mnie, nie z repo openwrt, nie z innego miejsca.
Wszystkie moduły masz już w źródłach openwrt, tylko musisz je zaznaczyć do kompilacji.

7 (edytowany przez modelos 2019-02-10 22:10:09)

ale czy to co skompilowałem to ma najnowszy kernel???Widzę ze coś zmieniałeś w na swojej stronie w sekcji kompilacja systemu OpenWrt/LEDE/Gargoyle

8

Nie, żadna wersja openwrt nie ma  "najnowszego kernela".
Na dodatek skompilowałeś poprzednie wydanie poprawkowe. Zmieniłem poradnik, zrób checkout obecnej wersji i skompiluj sobie jeszcze raz system, tym razem zaznaczając moduły których potrzebujesz.

9

ok dzięki. zauważyłem już smile