1 (edytowany przez drk 2019-02-04 11:50:03)

Temat: R6220 nie wstał po aktualizacji

Chciałem zaktualizować Openwrt, ściągnąłem przez wyszukiwarkę firmware odpowiedni plik (luci-18.06-snapshot-r7685-e33612484a-ramips-mt7621-r6220-squashfs-sysupgrade.tar), troche mnie zdziwiło, że plik jest tar a nie bin jak zwykle, ale założyłem, że skoro nie ma uwag na stronie to tak mam to wgrać. Zacząłem wgrywać soft, router się zresetował i już nie wstał tzn.: jak go włączę to zapala się dioda Power i ta od portu w który wpięty jest kabel LAN, wifi nie ma. Udało mi się uruchomić w trybie awaryjnym (migające na przemian diody wifi i internet), ale też nie mogę się do niego dobrać. Próbowałem też z użyciem nmrpflash (na trzech różnych komputerach), ale dostaję komunikat:

nmrpflash.exe -i net1 -f R6220-V1.1.0.86.img
Advertising NMRP server on net1 ... |
No response after 60 seconds. Bailing out.

jak mam przywrócić router do życia? help smile

"Help me Obi-Wan Kenobi. You’re my only hope. " wink

2

Odp: R6220 nie wstał po aktualizacji

spróbuj włączyć nmrpflash i resetnij router nie zamykajac konsoli

net1 to napewno twoj interfejs?

Zyxel T56 /|\ TL Wdr3600 /|\ TL wdr4300 /|\ MiR 3g /|\ ubi Rocket, nb, pb, ns, loco /|\ Netgear R6220 /|\ xiaomi AC2350 /|\ TL c6 v3 /|\ TL 1043 v1 v2 v4 /|\ dn2800mt , N100 /|\  TL DS-P-7001-04/08 /|\ TL SX3016F i kupa innego sprzętu

3

batorencjusz napisał/a:

net1 to napewno twoj interfejs?

MAC adres mi się zgadza, z resztą na innych dostaję taki komunikat:

Failed to bind after 5 seconds: bind: The requested address is not valid in its context

batorencjusz napisał/a:

spróbuj włączyć nmrpflash i resetnij router nie zamykajac konsoli

na githubie jest napisane, żeby uruchomić nmrpflash i dopiero włączyć router, ale to nie zadziałało. Miałem obawy czy mogę to zrobić w trakcie jak nmrpflash działa. Po Twoim wpisie uznałem, że nie mam dużo do stracenia i go wyłączyłem i włączyłem w trakcie i poszło smile Dzięki za sugestię smile

"Help me Obi-Wan Kenobi. You’re my only hope. " wink

4

Mi dzisiaj pomogło jak w windows10 wyłączyłem firewalla